„Napred“ na novoj adresi

imageList „Napred“ od danas je na novoj adresi u Ulici Kneza Miloša 22. Iseljenje Radio Valjeva iz zgrade na Trgu Desanke Maksimović po odluci grada do 15 . februara.

Shodno odluci Grada o raskidu Ugovora o zakupu list „Napred“ od danas je na novoj adresi u Ulici Kneza Miloša 22. Prostor na Trgu Desanke Maksimović napustiće do 15. januara i Radio Valjevo koje je od prošle godine privatizovano preduzeće.
Iseljenje ove dve medijske kuće prethodi promeni namene same zgrade po dosadašnjim najavama u objekat Gradske kuće. U Upravi kažu da će nakon što prostor bude ispražnjen biti neophodni odredjeni radovi kako bi se prostor u koji godinama nije ulagano upodobio za ovu namenu . Zgrada na Desankinom trgu je inače secesijsko zdanje prve Valjevske banke, odnosno Narodne štedionice (1905).U ovoj zgradi nekada je bila i sala za venčanja . Gradske kuće u drugim gradovima najčešće podrazumevaju sedište gradske vlade, gradonačelnika i njegovog kabineta , ali i sale za sastanke na najvišem nivou , protokolarne prijeme i gradske svečanosti.

image Kako Vamedia saznaje gradske arhitekte već su dobile zadatak uredjenja enterijera kako bi se nakon idejnog rešenja rebalnsom budžeta mogla obezbediti sredstva za ovu namenu.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.