Konačno red u taksi prevozu

imageRed u valjevskom taksi prevozu konačno bi mogao biti uveden. Svaki legalan taksista sada mora posedovati krovnu oznaku koja sadrži redni broj i mali Grb Valjeva.

Dugogodišnji problem nelegalnih taksista na ulicama našeg grada konačno bi mogao bitzi rešen uvodjenjem posebnih krovnih oznaka. Gradsko veće dalo je zeleno svetlo za korišćenje malog Grba grada koji će pored rednog broja koji će dodeljivati Gradska uprava biti istaknut na posebno izradjenoj krovnoj oznaci. „ Suština je da se uvede stepn kontrole u taksi prevozu i to je upravo ono što su i sami taksisti tražili na sastanku koji je održan u Gradskoj upravi. Mi ćemo poslati licenciranoj firmi spisak taksi prevoznika sa uredno izdatom dozvolom i brojem za svakog prevoznika i ta firma koja je licencirana od strane države će jedino moći da izradjuje ove krovne oznake“, objašnjava načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.
Grad Valjevo svake godfine izda do 40 novih dozvola licima koja su uredno podnela zahtev, ali i dalje na našim ulicama je veliki broj nelegalnih taksi prevoznika koji se uglavnom kriju iza tabli pojedinih taksi udruženja. Javna je tajna da su pojedina Udruženja debelo naplaćivala novim taksistima posedovanje krovne table potpuno mimo zakona bez obzira što lica nemaju dozvolu za obavljanje ovog posla.
Nove table biće obaveza svakog prevoznika , a inspekcijskim organima biće daleko olakšan posao kontrole. Na kraju , najvažnije je da će i gradjani sami znati koji taksi prevoznik je prošao sve potrebne provere i ko zapravo stoji iza garancije bezbednosti.
„ Informisaćemo sva Udruženja o ovoj odluci , mada sam prilično siguran da su već i saznali za odluku jer su je izmedju ostalog sami i tražili i očekivali. Sve nedoumice , ukoliko postoje razrešićemo i objasniti uprao u direktnom kontaktu“, kaže Vujić Subotić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.