Joksimović napao Centar za kulturu, Smiljanić ogorčen

imageSaša Joksimović , brat Željka Joksimovića na svom fejsbuk profilu objavio da je valjvscki Centar za kulturu najgori u Srbiji. Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže da nema komentara za takvu izjavu. „Ne znam zašto je to rekao jer ne stoji priča da ne podržavamo Valjevce“, kaže Smiljanić za Vamediu.

List „Alo“ preneo je objavu sa profila na Fejsbuku mladog glumca Saše Joksimovića koji je objavio da je valjevski Centar za kulturu najgori u Srbiji. Za ovaj list Joksimović je izjavio: „Zahvaljujući pojedincima u Valjevu, kultura je na sramotno niskom nivou. Brojni kvalitetni projekti nisu dobrodošli u gadu, pa svoje mesto na „kulturnoj“ sceni Valjeva nema ni za nas koji smo rodjeni u ovom gradu – rekao je Saša za „Alo“ i istakao da su više puta odbili projekte u kojima učestvuje, a to se desilo i nedavno ponovo.
Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić za Vamediu najpre kaže da nema komentara na takvu jednu izjavu. „ Ne znam zašto je tako rekao ili napisao. Mi smo budžetska ustanova i zavisimo od tog budžeta koji nam je opredeljen.Neke predstave u kojima je on igrao su preskupe za nas . Mi ne možemo sa salom od 600 mesta i kartom od 500 ili 600 dinara da dovedemo skupu predstavu. U Valjevu nikad neće recimo biti vidjen mjuzil koji košta milion dinara, mi nemamo novca za to“, kaže Smiljanić koji dodaje da je iznenadjen takvom izjavom jer lično sa porodicom Joksimović ima odličnu saradnju.
Smiljanić za Vamediu tvrdi da nije tačna tvrdnja da Centar za kulturu ne podržava Valjevce. „ To apsolutno ne stoji. Svako ko je pratio naš rad i Valjevci u Valjevu znaju da to nije tačno. Pa mi ćemo i sad u aprilu imati 4 predstave u kojima su Valjevci, imaćemo 4 izložbe gde su Valjevci i 4 koncerta u koja su opet uključeni Vajevci. Mi para imamo koliko imamo i mnoge stvari radimo na mišiće tako da ovakve izjave ne stoje“, kaže Smiljanić.
Koliko je Vamediji poznato iz dnevnih listova, Joksimović je do sada igrao u predstavi “Gospodin Poslanik”,“Sumnjivo lice”, romantičnoj komediji „Zvezde ljubavi“, „Jazavac pred sudom“, imao je ulogu u seriji „Ono naše što nekad bejaše“, a u poslednje Vreme Valjevci su mogli da ga vide u „Grandovom“ “Fantastik šouu” na Prvoj. Ipak u samom gradu iz koga je potekao mladi Joksimović u debeloj je senci svog starijeg brata Željka Joksimovića. Valjevci su starijeg Joksimovića videli poslednji put na novogodišnjem koncertu pre par godina zajedno sa Anom Bekutom, Nevernim bebama i Mikijem Jevremovićem kad je sa svojim kolegama upravo Valjevcima nastupao pred blizu 10 000 ljudi. Pomenuti koncert u kom su Vajevci dominirali koštao je tada 3 miliona dinara iz budžeta Grada.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.