Deset meseci pišu pisma

imageUmetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ i ove godine za četiri miliona iz budžeta predložio dve izložbe. Gradsko veće naložilo promenu u poslovanju .

Grad Valjevo ponovo će izdvojiti 4 miliona dinara iz budžeta za rad studija „Trnavac“ koji će u ovoj godini realizovati dve izložbe i to : grupnu izložbu slobodnih umetnika iz Holandije i samostalnu izložbu argentinske umetnice Estele Kuadro. U ovoj godini studio bi i broj zaposlenih sa četiri trebao da smanji na tri zaposlena . A direktor Mirjana Bojić na sednici Veća navela od angažovanja i učešće na gradskim manifestacijama. Za razliku od prošle godine kada je grad bez mnogo priče o radu studija usvojio predloženi program , ove godine je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač uložio primedbu i dao predloge za promenu organizovanja samog rada . „ Mi teško shvatamo pristup ove ustanove s obzirom da izdvajamo 4 miliona godišnje . Treba preispitati statut i da se izdvoje aktivnosti za te internacionalne delatnosti jedno šest meseci godišnje , a šest meseci da se prepusti domaćim umetnicima i slikarima iz grada i iz Srbije i da i oni mogu da izlažu , a ne da se objekat koristi 12 meseci , a zapravo pošteno rečeno samo dva meseca.Deset meseci tu nema nikakvih aktivnosti niti posete niti bilo čega“, konstatovao je Kovač.

On je dodao i da grad plaća održavanje objekta svih 12 meseci godišnje , a da dešavanja izostaju tokom cele godine . Gradonačelnik Stanko Terzić dao je predlog i konstataciju da se razgovara sa Radovanom Mićom Trnavcem oko eventualnih izmena u poslovanju . „ Grad je osnivač. Jeste da je on tu predsednik UO , ali nije to njegovo vlasništvo“, zaključio je Kovač nakon čega je predlog programa prihvaćen uz data ograničenja .
U materijalu dostavljenom Većnicima ovaj studio navodi pored troškova štampe i promo materijala i troškove carine i prevoza umetničkih dela , ali daje i jednu napomenu u kojoj se kaže da bi organizovali i realizovali jednu izložbu prepiska i dogovor sa umetnicima traje mesecima.
Očito je sada i razumljivo šta četiri zaposlena u studiju rade deset meseci godišnje – pišu pisma .

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.