Stabilna situacija u Valjevu nakon velikih snežnih padavina

imageŠtab za vanredne situacije grada Valjeva jeodržao sednicu u užem sastavu. Sednici su prisustvovali direktori gradskih javnih i republičkih preduzeća i predstavnici grada Valjeva. Na toj sednici su doneti sledeći zaključci:

Na teritoriji grada Valjeva desile su se obilne snežne padavine dana 03.01.2016. godine. Procenjuje se da je na nekim delovima teritorije palo i do 50 cm snega za 24 časa. Do ovog trenutka nije dobijeno zvanično saopštenje o količini padavina od RHMZ.
JP Direkcija za puteve i izgradnju grada Valjeva je aktivirala zimsku službe za održavanje ulica i puteva i oni su u granicama mogućnosti obavili posao na čišćenju ulica koje su u Programu zimskog održavanja.
Glavni putni pravci su raščišćeni i prohodni. Preduzeća Ingrap omni doo u delu gradskih ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva, Preduzeće za puteve (PZP) na regionalnim i magistralnim putevima i Sava kop na teritoriji Divčibara izvodili su radove na raščišćavanju snega sa svom raspoloživom mehanizacijom. U toku dana će se aktivirati i ostale javne službe na raščišćavanju preostalih ulica i javnih površina.
Podsećaju se građani na obavezu čišćenja trotoara ispred stambenih objekata i lokala koje koriste.
Rad javnih preduzeća koja zadovoljavaju komunalne potrebe građana, se odvija u otežanim uslovima na zadovoljavajućem nivou. Predlaže se osposobljavanje JKP Vidraka za poslove uklanjanje snega sa trotoara, parkinga i drugih javnih površina.
Nalaže se Javnim komunalnim preduzećima koja se bave navedenim poslovima da u narednom periodu povećaju stepen svog angažovanja.
Usled snežnih padavina došlo je do prekida na nekim gradskim i prigradskim linijama saobraćaja.
Nalaže se prevoznicima da obezbede funkcionisanje linija koje su ugovorene.
U Odseku za vanredne situacije uvodi se dežurstvo na telefonu 014/294-715 u periodu 7,30 – 19,30 časova. Na ovaj broj se mogu prijaviti problemi do kojih može doći usled neprohodnosti ulica i puteva a kojima se obezbeđuje prilaz bolesnim i ugroženim licima.
Broj telefona u JP Direkciji, koja sprovodi u delo Program zimskog održavanja ulica i puteva (daje se u prilogu), je 014/31-50-146, u vremenu od 7,30 – 19,30 časova.
Štab će redovno zasedati i davaće se saopštenja o vremenskoj situaciji i angažovanju javnog sektora na preventivnom delovanju i otklanjanju posledica nevremena.
Prema prognozi RHMZ u periodu 04-06.01.2016. godine očekuje se pojava ledene kiše. Delimična stabilizacija vremena se očekuje od 08.01.2016. godine.
U noći 03/04.01.2016. godine, u 23,00 časova došlo je do pucanja cevovoda na uglu Ulica Omladinske i Radničke. Izuzetnim zalaganjem rukovodstva i radnika JKP Vodovoda Valjevo kvar je prevaziđen u 02,00 časova i uspostavljeno normalno snabdevanje Grada sa vodom. Radovi su se odvijali na temperaturi od -14ºC.
Dana 03.01.2016. godine u saobraćajnoj nesreći u mestu Mlađevo na pružnom prelazu, voz je udario u putničko vozilo kojom prilikom je poginulo jedno lice.
Neophodno je u narednom periodu, u saradnji sa JP Železnice podići bezbednost na pružnim prelazima, zaključeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.
Štab za vanredne situacije će zasedati i narednih dana, do okončanja problema sa padavinama i objavljivati redovno informacije o funkcionisanju grada.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.