Cevi pucaju bez obzira na vreme

imageNoćas oko sat vremena pred ponoć došlo je do ponovnog pucanja vodovodne cevi na Jadru. Ekipe „Vodovoda“ punih pet sati borile su se na velikom mrazu i na kraju uspele da saniraju kvar.

Vodovodna cev na Jadru do sada je pucala u tri navrata , a slučaj je hteo da se to iznova dogodi i prošle noći što je dobar deo grada ostavilo bez vode. Temperatura oko -10 dodatno je otežavala rad radnicima „Vodovoda“ koji su na kraju ipak uspeli da saniraju kvar.
Vodovodna cev pukla je samo malo iznad mesta gde je pre par godina pucanjem podigla asfalt i prevrnula automobil koji je na tom mestu bio parkiran.
U ekipi koja je radila sanaciju kažu da je verovatno i mraz dodatno uticao , ali ne veruju da je bio i presudan razlog za pucanje jer se radi o dotrajalim vodovodnim cevima.
Već duže vreme se u Valjevu govori o tome da su cevi za vodu pored toga što su azbestne stare više od 40 godina . Ipak grad još uvek nije očito doneo odluku o potpunoj rekonstrukciji vodovodne mreže koja traži velika ulaganja.
Jedna od najava koja je postojala jeste kreditno zaduženje „Vodovoda“ iz programa KFW5 , ali kako se poslednjih dana prošle godine moglo čuti zbog nepovoljnih kreditnih uslova na ovo kreditno zaduživanje se neće ići.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.