Uredjenje priobalja reke Gradac

imageGradska Direkcija najavila po završetku asfaltiranja ulice Prve brazde, uredjenje dela grada u priobalju reke Gradac. Uskoro će biti uradjena odmarališta , a stazu sa druge strane reke koče sami meštani postavljajući nerealne zahteve pred grad.

„Ulica Prve brazde je investicioja oko 6,2 miliona dinara što je 1400 kvadrata asfalta i uradjeno je do mosta u Aničićima. Za sada nije uradjen deo na ulazu u ulicu i to je predvidjeno za narednu godinu jer nas tu očekuju dodatni radovi pa i parkiralište. Ovde ćemo na proleće uraditi pet odmarališta sa klupama i pečurkama i svako odmaralište će imati naziv po pripovetkama Milovana Glišića. One će biti ispisane na stolovima“, najavio je direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Jeremić kaže i da grad ne odustaje od namere da se sa druge starne reke uradi pešačka staza, ali da za sada problem sami meštani postavljajući za sada nerealne zahteve. „ Mi smo predložili njima da uradimo stazu i podzide jer njima dvorišta klizaju u reku i oni su se najpre složili jer to je prvenstveno i njima od koristi , ali su se nakon toga pojavili sa zahtevom da im se uradi kanalizacija. To već nije moguće jer ovde ne postoji projekat kanalizacije i ne znamo gde bi smo je priključili. Rešenje za ovakve probelme su mali kolektori , ali za to sada grad nema novca, možda za četiri ili pet godina, ali sada nema“, objašnjuava Jeremić.
Direktor Direkcije navodi i da će vrlo brzo morati da se reši problem kućica uz samu reku koje ruže prirodno okruženje reke Gradac.“ Ostaje još jedan pešački most koji mora da se uradi i to će biti uradjeno. Moramo rešiti te kućice koje su verovatno vlasništvo EKOD-a Gradac. Ja sam za to da neko gazduje ovom rekom , ali da nešto održavaju , a ne da oni formalno pravno gazduju , a nikad ništa ne ulažu i niti se stvarno staraju o tome“, kaže Jeremić.

image On nije mogao da komentariše zašto objekti koji su bespravno izgradjeni godinama nisu uklonjeni rekavši da je to ipak pitanje za one koji se bave tim pitanjima i rešenjima , a to su urbanisti .
Za parking koji je pod zakupom Jeremić kaže da će pod zakupom biti i dalje . „ Pokušavamo da ovde usporimo saobraćaj , ležećim preprekama i znakovima i nadamo se da ćemo u tome uspeti. To je problem koji zaista treba rešiti i njime se mora ozbiljno baviti , sagledati sve aspekte i tada rešiti kako i na koji način“, zaključuje Jeremić.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.