SNS i SPS negiraju da je formirana zajednička lista

imagePisanje lista Blic o već formiranoj zajedničkoj listi SNS-a i SPS-a za predstojeće lokalne izbore u Valjevu, demantovale su obe strane. Jedni smatraju da su u pitanju novinarske patke , a drugi da su u pitanju kafanske priče.

Kako je list Blic objavio jedna od mogućnosti koja se može destiti za sledeće izbore jeste da se na zajedničkoj listi nadju dve najveće partije u Srbiji SNS i SPS. Kao primer da se takvi dogovori već prave u Srbiji ovaj dnevni list navodi primer Valjeva gde su takvi dogovori već postignuti.“ To je prvi uradio odbor SNS u Valjevu , a pregovori se vode i u Leskovcu“ , piše Blic.
Prvi čovek valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović kaže da nikakvih pregovora nije bilo. „Nije nikakva inicijativa potekla od GO SNS, pogotovo za zajedničku listu sa SPS-om kome smo opozicija u Valjevu.Nema apsolutno nikakvih razgovora i dogovora sa SPS-om o jednoj listi. Mi ćemo se kao GO povinovati svakoj odluci koju donese IO SNS i koordinator SNS za Kolubarski okrug Darko Glišić.Ovo su kafanske priče, ne obaziremo se na njih, jer ni neformalnih razgovora sa SPS-om nije bilo“, izjavio je Slobodan Gvozdenović. Valjevski naprednjaci iako su najavili početak svoje kampanje još uvek javnosti nisu saopštili mogući koalicioni nastup. „Javnost i gradjani će na vreme o tome biti obavešteni“, rekao je na jednoj od konferencija za novinare Gvozdenović
Da nikakvih pregovora o zajedničkoj listi nije bilo tvrdi i kandidat za gradonačelnika SPS-a na predstojećim izborima Dragan Jeremić. „Nije bilo nikakvih pregovora ni formalnih ni neformalnih na tu temu. Ni centrala partije nam ništa o tome nije sugerisala. Mi podržavamo politiku naše stranke u Beogradu i trenutno radimo na programu za predstojeće izbore, držimo se našeg cija , a to je dobrobit za Valjevo, da uradimo što više možemo. Mislimo da je saradnja svih u tom cilju potrebna, ali o zajedničkoj listi nije bio ni reči“, kaže Dragan Jeremić.

image Na jednoj od ranijih konferencija za novinare Jeremić je već izjavio da će na izbore najverovatnije u koaliciji sa već od ranije poznatim partnerima JS, PUPS-om, SDPS-om. „Ja bih zaista apelovao na sve učesnike u predstojećim izborima i na glasače da ne nasedaju na ovakve priče“, dodaje Jeremić.
Jeremić očito misli kao i lider SPS-a Ivica Dačić koji je takodje negirao da postoji dogovor o zajedničkoj listi. U tekstu na sajtu B92 pod naslovom „Dačić:Ne pecajte se na novinarske patke“ Dačić navodi da postoji i panični strah od toga šta bi bilo kad bi se zaista na jednoj listi našli i SNS i SPS jer bi u tom slučaju, naveo je, ta lista bi osvojila 60, 70 odsto mandata na izborima. Dačić je zamolio funkcionere SNS i SPS da se „ne pecaju na takve novinarske patke“, jer je u njihoj osnovi očigledna želja da se SPS odvoji od Vlade Srbije, da ide u opoziciju i bude protiv Vučića i SNS. „Ovde nije reč ni o Dačiću ni o Vučiću ni o bilo kakvim ličnim odnosima. Ovde je reč o tome da mi podržavamo ciljeve zbog kojih smo zajedno u vladi“, rekao je Dačić i dodao da SPS neće menjati svoju političku poziciju, prenosi B92.

Izbori će izvesno biti na proleće, a za sada se spekuliše da bi mogući datum mogao biti 8. maj. Do tada, izvesno je da će biti još mnogo priče o raznim koalicijama jer partije se sada tek zagrevaju.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.