Kup Srbije u rvanju slobodnim stilom

imageU Kragujevcu je održan Kup Srbije u rvanju slobodnim stilom, na kom su rvači Mladosti ostvarili istorijski uspeh osvojivši drugo mesto, a u finalu su poraženi od domaćina Radničkog, koji je bio neprikosnoven na ovom takmičenju, i još jednom prevelik zalogaj za mlade valjevske rvače.

Takmičenje koje se nekada zvalo Prva liga Srbije u slobodnom stilu, od ove godine nosi naziv Kup Srbije i sastoji se iz dva dela, pojedinačnog šampionata i ekipnog finala u kom ušestvuju dve najbolje ekipe na osnovu pojedinačnog plasmana rvača.
U pojedinačnom delu Mladost je osvojila 22 boda a bodove su doneli:
1. mesto – Marko Jovanović (-97kg)
2. mesto – Mašan Anđelić (-57kg)
2. mesto – Luka Pavlović (-74kg)
3. mesto – Vuk Lekić (-86kg)
5. mesto – Nemanja Petrović (-70kg)
5. mesto – Dejan Mitrović (-125kg)
Za Mladost su još nastupili i kadeti, Bojan Marić i Aleksandar Ivković (-97kg), kao i Darko Pantelić (-74kg), ali nisu uspeli da ostvare plasman u prvih pet.
Nakon pojedinačnog turnira Radnički je bio ubedljivo prvi sa 47 bodova, dok su Mladost i beogradski Železničar imali po 22, ali je presudilo to što je Mladost imala jedno prvo mesto, u kategoriji do 97kg, te su Valjevci otišli u finale, a Beograđani su se morali zadovoljiti trećim mestom.
U finalnom meču, Radnički je potvrdio ulogu favorita pobedivši Mladost sa 7-1, jedinu pobedu ostvario je Anđelić, a priliku da nastupe u finalu dobili su mahom mlađi rvači. Podsećanja radi, Mladost je pre ovog uspeha dva puta osvajala 3. mesto, 2012. i 2013., a još jedan podatak vredan pažnje je da su na ovom takmičenju ekipu Mladosti činili isključivo valjevski rvači.
Ovim uspehom se na najlepši način završava takmičarski deo sezone za seniorsku ekipu Mladosti, a kadete i pionire već za vikend očekuje nastup na međunarodnom turniru "Pobednik" u Beogradu, dok će se 12. i 13. decembra u Senti održati Balkansko prvenstvo za pionire. Po rečima Marka Jovanovića, trenera reprezentacije, Mladost bi i na ovom takmičenju trebalo da ima predstavnika, s obzirom da nekoliko valjevskih pionira ozbiljno konkuriše za sastav reprezentacije Srbije, što je još jedna potvrda kvalitetnog rada u svim uzrasnim kategorijama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.