U ovoj godini i više od 10km asfaltiranih puteva

imageUprkos hladnom vremenu radovi na putevima u valjevskim selima nisu prekinuti. Po novih 800 metara asfaltnog puta dobili su Ogladjenovac i Beomužević. .

„ U pitanju je prva deonica u dužini od 800 metara do stadiona u Ogladjenovcu , a ono što je jako važno jeste da u ovom selu nekih desetak godina nije radjeno ništa i ono spada u red naših sela gde govorimo o nekih još 30 kilometara asfalta koje treba da uradimo i da kažemo da smo završili sva sela i krenemo da rekonstruišemo prilazne puteve“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić. Po njegovim rečima tih 30 km mora biti uradjeno u naredne dve godine i sam put u Ogladjenovcu povezuje zapravo nekoliko sela .
U planu Direkcije za narednu godinu je nastavak započete deonice na kojoj je veći broj domaćinstava ,ali i farma kojoj je za funkcionisanje put neophodan.
U ovoj godini uradjeno je oko 10 kilometara puteva i do Nove godine biće završene još neke deonice. „ Da smo tako stalno radili sad ne bismo imali ovaj problem . Ovo je tender za četiri puta Ogladjenovac Beomužrević, Kozličić i Gračanica. Visina tendera je 13 miliona , a izvodjač je Kompresor ing u konzorcijumu sa PZP-om“, naveo je Jeremić .

image Predsednik MZ Ogladjenovac Radoje Gligorić novinarima je rekao da su meštani zadovoljni početnom deonicom. „ Kako da nismo zadovoljni. Ovaj put nam znači jer povezuje Miličinicu, Osladić, Kamenicu, Goločelo pravac za Šabac i zaista je značajan . Ovde ima 350 domaćinstava i već smo pregovarali da za sledeću godinu uradimo još jedan put prema kiseloj vodi kako mi kažemo i ako može još koja svetiljka . Već imamo par u samom centru kod crkve“, kaže Gligorić.
Novinari su danas mogli da vide i drugu uradjenu deonicu za Beomužević.

image „ Isto je i u Beomuževiću. Prošle godine smo radili jednu fazu ove godine drugu jer ne možemo sve odjednom da uradimo . Svako selo ima svoju neophodnu deonicu koja je hitna i prvo njih rešavamo . Sledeće godine završavamo celu deonicu . Tu oko 200 ljudi dobija asfalt. Cilj nam je da svako selo reši kritične deonice“, rekao je Jeremić.
Cela deonica koju je neophodno uraditi u ovom selu duga je 2,4 kilometra što ostavlja zadat za sledeću godinu gradskoj Direkciji da u ovom selu uradi i preostalu deonicu u istoj dužini od 800 metara.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.