U 2016-toj u pogonu i drugi kotao Toplane

imageValjevska Toplana programom za 2016. godinu predvidja dobit od 2 miliona bez povećanja cena usluga. Istovremeno Toplana najavljuje stvaljanje u pogon i drugog kotla za grejanje , ali i zapošljavanje nekoliko visokoobrazovanih kadrova koje zbog prirodnog odliva Toplana više nema.

JKP“Toplana“ za 2016. godinu planira ukupne prihode u iznosu od 524,8 miliona dinara što je za 7% više u odnosu na procenu izvršenja u 2015. godini. Po najavi iz Toplane u narednoj godini biće priključeno novih 35 000 kvadrata grejnog prostora.
U strukturi prihoda najveći prihod očekuje se od usluge grejanja stambenog prostora i iznosi 260 miliona dinara , a poto usluga grejanja poslovnog prostora 50 miliona dinara.
Programom poslovanja planirana je i tekuća subvencija iz budžeta Grada za nabavku energenata u iznosu od 28,5 miliona dinara. Toplana rashode planira u iznosu od 522 miliona što bi moglo da znači očekivanu dobit u 2016. godini. „ Subvencija grada nam garantuje tekuću likvidnost jer u narednoj godini , a i krajem ove godine su stigle rate kredita iz programa KFW4. Iduće godine nas u januaru očekuje polovina rate od 12 miliona dinara , a sredinom godine nova rata od 24 miliona dinara i krajem godine , u decembru još jedna rata od 24 miliona dinara“, rekao je Žarko Vuković tehnički direktor Toplane. Cene u narednom periodu neće biti menjane .

Vuković je takodje obrazlažući program Toplane za 2016. godinu rekao i da su se stekli uslovi da se aktivira i drugi kotao. Kompletan sistem sada ima upotrebnu dozvolu i sva garancijska ispitivanja su sprovedena na tom kotlu. Vuković je takodje najavio i da zbog prirodnog odliva zaposlenih Toplana ima mogućnost da primi jedan broj visoko obrazovanih stručnjaka , a nemenjajući broj zaposlenih.
Istovremeno predvidjeni troškovi zarada u 2016 godini su u visini od 53 miliona dinara dok je prosečna zarada zaposlenih u ovoj godini iznosila 55 000 dinara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.