Tešnjar u magazinu „Film Scout“

imageZahvaljujući sertifikatu koji je grad Valjevo dobio 2013. godine od Srpske filmske asocijacije, a kojim se potvrđuje da ispunjava kriterijume programa razvoja poslovnog okruženja naklonjenog filmskoj i TV produkciji, Grad Valjevo je predstavljen u magazinu „Film Scout“ na prvom evropskom Sajmu lokacija održanom 14. i 15. decembra u Londonu Design Business Center.

Kao pravi dragulj prezentovana je stara gradska čaršija Tešnjar koja je dobro poznata u svetu domaće filmske produkcije, a u cilju animiranja svetskih producenata kojima bi ova lokacija bila primamljiva za snimanje filmova i serija.
Na ovom Sajmu učestvovao je tim iz Srbije, a poseban akcenat stavljen je na predstavljanju programa filmskih podsticaja u Srbiji koji stupa na snagu 2016. godine. Srpskoj filmskoj asocijaciji pridružili su se filmski i TV producenti koji su radili projekte za Survivor, Vice, telekomunikacije, banke i FMCG.
Inače, grad Valjevo je prezentovan kao primamljiva lokacija za domaću i inostranu TV i filmsku produkciju i na internet prezentaciji www.filminserbija.com.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.