Studenti iz drugih gradova predstavili “Moj kraj”

image„Lične karte“ i zašto baš doći u taj grad Šapca, Zemuna, Ljubovije, Vladimiraca, Zvornika, Loznice, Gornjeg Milanovca i svih opština Kolubarskog okruga, predstavljene su na studentskoj manifestaciji „Moj kraj“ u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija.

Manifestacija, posvećena brucošima jedine državne visokoobrazovne institucije u regionu koji dolaze iz drugih mesta, imala je za cilj da ti studenti prve godine VIPOS-a u petominutnim prezentacijama predstave svoje varoši. Uz to, zahvaljujući prezentacijama pojedinih delova grada svojih kolega iz Valjeva, studenti su na taj način saznali i više pojedinosti o gradu u koji su došli da studiraju.
„Moja prva impresija o Valjevu je bila da je u pitanju miran grad, bez velike gužve, zbog čega sam ga odabrao pre Beograda“, iskren je Igor Tešić iz Ljubovije, dok njegova sugrađanka Bojana Vujić kaže da je o Valjevu, s obzirom na rodbinu koju ima u našem gradu, znala dosta i pre dolaska na studije. „Za mene je i dalje Tešnjar posebna impresija, kao i centar grada koji je lepši i uređeniji od našeg centra“, kaže Šapčanka Jelena Pavlović, dok je Mirjani Ninković, takođe iz Šapca, prilikom dolaska u Valjevo prvo za oko zapala kasarna „Vojvoda Mišić“, a potom činjenica da je Valjevo mirnije od Šapca.
Studenti iz Ljubovije su u svojim prezentacijama valjevskim kolegama posebno potencirali Soko grad, kanjon Trešnjice, Drinsku regatu i Gastro fest. „U Šapcu treba posetiti pre svega čuveni Šabački vašar i Šabački letnji festival koji poseti i veliki broj stranaca“, ispričale su o svojim prezentacijama Jelena i Mirjana.
Manifestacija „Moj kraj“ organizovana je i zbog činjenice da u prvoj godini studija, od 180 upisanih, više od 110 studenata VIPOS-a dolazi iz drugih mesta, od opština Kolubarskog okruga do drugih gradova Srbije.

VIPOS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.