Pogledi na 2015-tu

      Нема коментара на Pogledi na 2015-tu

imageIz svog ugla poglede na 2015-tu godinu dali su : Marko Živanović, Veseljko Belušević, Budo Novović, Nikola Radojičić, Aleksandar Janković. U duhu novogodišnjih odluka svako od sagovornika Vamedie ostao pri tome da bi opet sve iznova.

Kako ocenjujete ovu godinu na izmaku?
Marko Živanović , član Gradskog Veća:

image -U ovako teškim uslovima smo ispunili i uradili mnogo toga u odnosu na predhodne godine. Moglo je možda i više , ali ima planova i za 2016-tu godinu. U osnovi sam zadovoljan ovom godinom .
Da li biste ponovo prihvatili dužnost Većnika?
-Da. Već imamo neka iskustva i znanja i bilo bi mnogo lakše nego pre četiri godine na kad smo bili na početku.

Kako vidite sada ovu 2015-tu?
Nikola Radojičić, član Gradskog veća:

image -Bile su sve ovo vrlo teške godine za nas. Trudili smo se mnogo i mnogo se i radilo.Sigurno da smo mogli i više jer uvek može više da se uradi , ali smo dali svoj doprinos koliko smo mogli i koliko smo znali.
Da li biste ponovo prihvatili dužnost Većnika?
-Da.

Kako vidite 2015. godinu?
Aleksandar Janković , sekretar Skupštine grada:

image -Za mene je ova godina bila zaista teška.Bilo je mnogo pravnih pitanja i nedoumica , ali mislim da smo se dobro snašli u takvim situacijama. Prvi put smo se kao gradusreli sa nekim pitanjima . I ne samo da je to bilo novo za nas već ni u Srbiji nije bilo mnogo takvih primera. Ali dobro smo se snašli , ne samo ja već i sve kolege iz stručnih sljužbi. Konsultovali smo ministarsva , sudove i donosili ipak mislim dobre odluke. Tražili smo i imali saradnju i sa drugim gradovima po tim pitanjima .Teško , ali možemo biti zadovoljni.
Da li biste ponovo u četvorogodišnjem mandatu bili sekretar Skupštine?
-Već sam se navikao nekako. Da budem iskren sa ovako mnogo iskustva mislim da bih neke stvari drugačije uradio i pritom mislim da sam dosta emotivno reagovao na neke stvari , doživljavao lično nešto što ne treba. U/vek se mogu vratiti u kolektiv iz kog sam došao , ali i ako bih ostao na tom mestu mmislim da bih i dalje dobro radio svoj posao.

Kako ocenjujete godinu na izmaku ?
Veseljko Belušević, Centar za kulturu :

image -Moja ocena što se kulture tiče pre svega mankifestacije kojima se bavim , smatram da je ovo jedna od uspešnijih godina u našem gradu. I tu pre svega mislim na Tešnjarske večeri, Džez festival i Abro fest. Mislim tu i na Festival duvan čvaraka, ali i druge sadržaje koji su pratili čitavu godinu i u kojima sam učestvovao što se tiče organizacije.Ono što gtreba da bude više jesu pravi pozorišni sadržaji, ali na žalost kada dovodimo predstave sa strane ljudi kažju da nemaju dovoljno novca. Ali kad su predstave zaista dobre i koncerti takodje kao što je bio Viva Vox onda se nadje novac itekako.
Kada bi mogao da biraš da li bi se ponovo odljučio za rad u kulturi?
-Uvek, uvek.

Iz novinarskog ugla pogled na 2015-tu godinu i ocenu iste dao je novinar Budo Novović:

image -Ocena koju bih dao za Srbiju je 3- , a Valjevo 3+. Da bi se to promenilo mi prvo moramo da promenimo sami sebe pa onda iz te pojedinačne promene da dobijemo kritičnu masu koja može da stvari promeni. Šteta je da se to ne desi koja ima sve kao da je iz bajke više je nedopustivo posmatrati da se ovako nešto dešava. Moraju da se prave dobri potezi koji bi da tako kažem malo usrećili ove gradjane. Ovo je pre svega posipanje konfetama pre svega od strane onih koji vode državu i lokalne zajednice . Treba da prestanu da obećavaju. Ja sam se toliko obećanja naslušao i ona traju preko 20 godina i više.
Ako bi za ovu Novu godinu trebao da doneseš odluku o svom zanimanju da li bi se ponovo bavio novinarstvom?
-Zaista bih. Iako sam se u novinarstvu našao slučajno. Skoro sam nešto raspremao i nailazio sam na neke svoje tekstvove, crtice, komentare , od pre 30 godina.Počeo sam da se divim sebi jer to je bilo vreme komunizma i ti tekstovi su nešto fenomenalno.Morao sam da tanjim tu moju oštricu to pero, pasam nešto bežao u kulturu , milovao stvarnost. Ali sam pokušao da ukažem na greške. Pre svega na tu tranziciju koja nam je bila svilen gajtan. Ja sam sticajem okolnosti postao novinar , a želeo sam da budem mornar na dugim plovidbama, ali evo tu sam proveo vek.Iopet bih.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.