Sednica Skupštine u znaku budžeta

imagePoslednja sednica Skupštine u ovoj godini počinje u 10. sati. Najvažnija tačka dnevnog reda je budžet za 2016. godinu.

Valjevski odbornici ovog prepodneva razmatraće više od 40 tačaka dnevnog reda na kojoj je svakako najvažnija tačka koja se odnosi na budžet za narednu godinu koji se predvidja u visini od 2,8 milijardi dinara. Za ovaj budžet gradonačelnik Stanko Terzić je na sednici Veća rekao da se može smatrati budžtom kontinuiteta u kom su ravnomerno zastupljeni svi segmenti života u ovom gradu i predvidjen nastavak realizacije infrastruktrunih projekata.
Poslednju sednicu Skupštine obeležio je pokušaj Slavice Cupać da pruzme dužnost predsedavajućeg zbog čega su u dva navrata odredjivane pauze u radu. S obzirom da gotovo nijedna sednica do sada nije protekla bez incidenata, vredjanja i galame s pravom se može postaviti pitanje kako će izgledati ova današnja kada s zna da na njoj treba da bude doneta najvažnija odluka za grad u 2016. godini. Koliko je za sada poznato i ovu sednicu vodiće zamenik predsednika skupštine dr Zoran Živković.
Vladajuća većina tvrdi da postoji stabilna većina za usvajanje budžeta dok su iz najveće opozicione stranke u Valjevu SNS-a najavili da sigurno neće ići protiv gradjana i destabilizacije njihoovog života u Valjevu iako imaju primedbe na predlog budžeta.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.