Prvi asfalt u Bačevcima

imageOvih dana prvi asfalt stigao je u selo Bačevce nedaleko od Valjeva . Meštani kažu da iako su geografski Valjevu vrlo blizu, godinama su ih bilo kakva ulaganja zaobilazila.

Poslednji radovi u selu Bačevci izvedeni su polovnom osamdesetih godina kada je meštanima stigla voda. „ To je bilo polovinom osamdesetih. Isprva smo imali probleme sa vodom , čas je ima čas nema , ali se poslednjih godina i to normalizovalo. Sad smo dobili prvi asfalt da je praktično u samom selu”, kaže meštanin Vlada Savić.
Asfat je u dužini od 1300 metara povezao prvo veće naselje od nekadašnjeg Doma i škole koji su takodje oštećeni zubom vremena. Nekada se, po rečima meštana, u njemu nalazila prodavnica , bivala povremena ambulanta, a već dvadesetak godina prizemna zgrada je prazna i ne služi ničemu. „Tu je bila i zadruga ,ali to odavno ne postoji, pa magacin, ni toga više nema, a u velikoj prostoriji bivale su razne svečanosti. Ljudi su kao i u svaom valjevskom selu polako odlazili , ali u školi još uvek imamo devet djaka , neki su i ostali. Koliko nam ovaj put znači ne treba ni da objašnjavamo. Kad smo i to dočekali”, pričaju meštani.

image Novi put po rečima direktora Direkcije Dragana Jeremića sledeće godine će biti produžen. „ Sledeća deonica je do spomenika u zaseoku Obućine. Time ćemo napraviti jednu kružnu saobraćajnicu kroz selo. Ovim asfaltom praktično smo ispunili obećanje dato pre četiri godine da ćemo u svakom selu uraditi bar par kilometara asfalta. Nemoguće je uraditi sve odjednom jer samo u ovom kraju ima oko 130 kilometara saoskih puteva”, kaže Jeremić.
Poslednja ulazna deonica od skretanja sa puta prema Divčibarama uradjena je za vreme Tita.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.