Opstrukcija spajanja ulica

imageZvanično je počelo spajanje ulica Sindjelićeve i Mirka Obradovića. Vlasnik pansiona Bubica najavio da će blokirati radove . Upućeni kažu da je zakon na strani Grada i Valjevaca.

Već četiri godine grad pokušava da spoji ulice Sindjelićevu i Mirka Obradovića , ali se sve četiri godine tome protivi samo vlasnik pansiona Bubica , Predrag Spasojević. Gradu Valjevu svojevremeno je transparentno predstavljen projekat spajanja pomenutih ulica, a predstavljajući projekat Petar Reković, član radnog tima agencije „Model 5“ iz Beograda, koja je uradila projekat spajanja pomenutih ulica nje rekao da je potpuno nejasno zbog čega se spajanje ulica odlaže više od 20 godina. „Na osnovu brojanja saobraćaja došlo se do podataka da, ne računajući Duple trake gde je zastupljeno tranzitno kretanje, centralne raskrsnice su veoma opterećene. A tri najopterećenije su raskrsnice: Karadjordjeva – Vuka Karadžića gde u toku jednog sata prodje 1597 vozila, Karadjordjeva – Sindjelićeva gde u satu prodje 1455 vozila, a treća po opterećenosti je raskrsnica Sindjelićeva – Knez Mihailova. Dve, dakle, opterećene raskrsnice nalaze se na Sindjelićevoj ulici i tu je i ova raskrsnica koja se predvidja Mirka Obradovića – Sindjelićeva“, kaže Reković.
Spasojević je svoje protivljenje obrazlagao činjenicom da ostaje bez parkinga potom da je ulica preblizu njegovim vratima i na kraju da će njegov objekat slabije raditi zbog buke. Istovremeno ulagao je žalbe na svaku odluku grada o spajanju dve ulice. „Nama je posebno skrenuta pažnja na objekat pansiona Bubica pri čemu se vodilo računa da on ne bude ničim ugrožen. Dakle, vodilo se računa da on ima kolski i pešački prilaz svom objektu. Trotoari su iste širine kao trotoar koji se nalazi s gornje strane objekta, dakle, koji se nalazi prema Sindjelićevoj ulici. Potom, uklopili smo se prema planskim dokumentima grada. Udaljenost objekta od saobraćajnice biće tri metra, a u tački spajanja visina zida, odnosno ulice, biće jedan metar. Krećemo sa udaljenosti od trideset metara i nivo podižemo do jednog metra u visini spajanja. Dakle samo metar“, rekao je tada Reković objašnjavajući projekat.
Dok Valjevci čekaju i sa odobravanjem gledaju na rasterećenje saobraćaja u Sindjelićevoj poslednji pokušaj kako saznajemo u Direkciji za izgradnju Spajojević je sproveo uloživši još jednu žalbu ovoga puta na gradjevinsku dozvolu.
Gradska Direkcija shodno odluci grada započela je rekonstrukciju , ali je Spasojević najavio fizičko delovanje i opstrukciju. Vamedia saznaje da je i izvodjač radova bio pozivan telefonom kako se ne bi usudio da posao u korist grada i realizuje.
U gradskoj Direkciji kažu da će u krajnjem slučaju biti prinudjeni da pozovu policiju koja bi obezbedjivala radove.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.