Nezakonite odluke direktora „Poleta“

imagePreduzeće „Polet“ bez dozvole osnivača raspisalo poziv za licitaciju zakupa tezgi. Gradu Valjevu 69 dosadašnjih zakupaca napisalo peticiju kojom traže da se ova licitacija zaustavi. Licitacija koju je želeo „Polet“ dovela bi do povećanja cena.

U listu Napred nedavno je objavljen poziv za licitaciju za zakup pijačnih tezgi . Ipak oglas koji je potpisao direktor Dragan Branković nije u skladu ni sa cenovnikom ni sa odlukom Skupštine. „ Na ovu nepravilnost odmah smo regovali tražeći da se sporni oglas povuče. „Polet“ je bio dužan da obavesti osnivača o ovakvom poslovnom potezu i potom da pribavi dozvolu Grada , ali to nije uradjeno. Tačno je da su nam se gradjani obratili i oni su u potpunosti u pravu što potvrdjuju i naša pravna akta“, kaže načelnik gradske uprave Aleksndar Vujić Subotić.
Na pitanje Vamedie šta bi se dogodilo da je licitacija održana Vujić Subotić nedvosmisleno kaže da bi došlo do povećanja cena . „ Povećavati cenu zakupa u trenutku kada zakupci pokušavaju da održe kakvo takvo poslovanje zaista je nedopustivo. Da li treba da im dodatno otežamo poslovanje? Oglas mora biti povučen i licitacija neće bti održana, to je stav Grada“, decidan je Vujić Subotić.
Očita namera direktora Brankovića da poveća prihode kako bi ove godine možda „Polet izbegao status gubitaša nije naišla ni na odobravanje svih članova Nadzornog odbora. Prvoslav Adžić za Vamediu kaže da je podneo više krivičnih prijava tužilaštvu protiv Brankovića , ali da tužilaštvo gotovo godinu i po dana ne reaguje. „ Ja sam najpre na nepravilnosti u dosadašnjem radu ukazivao direktoru , ali on se na to smeje , pokušao sam da ukažem članovima NO , ali nisu raspoloženi da slušaju pa sam zato podneo krivične prijave . Tu se radi o ozbiljnim propustima u radu i zloupotrebi službenog položaja od strane direktora“, kaže Adžić.
Njegovo mišljenje i po pitanju licitacije nije bilo pozitivno. „ Najpre ne može se pravno jedan oglas tako raspisati u njemu je dosta manjkavosti jer licitira se tezga , ane pravo na zakup. Potom sve je selektivno nisu sve pijace obuhvaćene . Vidi se tu jasno da direktor štiti neke svoje prijatelje Tužilaštvo svoj posao radi površno i zato i jesmo u situaciji u kojoj smo“, zaključuje Adžić uz tvrdnju da neće odustati od tužbi jer kako kaže odlukama direktora protivila se i pravna služba , ali je direktor očito iznad njih.

Vamedia je pokušala da dodje do direktora Brankovića , ali je sekretarica u dva navrata rekla da direktor nije u kancelariji , a na mobilni telefon ga nije bilo moguće dobiti.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.