Novogodišnji bazar u Valjevu

imageU Valjevu je u toku Novogodišnji sajam na prostoru Gradskog trga . Grad Valjevo odgvorio je na brojne zahteve za postavljanjem tezgi objedinjavanjem prodaje na jednom mestu.

Načelnik gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić kaže da je gradu pristiglo izmedju 30 i 40 zahteva gradjana za postavljanje tezgi u prednovogodišnjoj prodaji . „ Ti zahtevi uvek dolaze pred praznike za zauzeće javne površine . Sve te dozvole izdaje odeljenje za urbanizam , a sticajem okolnosti sada smo imali veliki broj tih zahteva. I zato sam predložio da to dešavanje uvrstimo u red dogadjaja za Novu godinu u našem gradu. Sve koji su podneli zahetv smo uputili na to da na tom mestu mogu dobiti tezgu i tu prodavati svoju robu što su oni i prihvatili“, objašnjava Vujić Subotić.

U Valjevu se tradicionalno već godinama na prostoru kod nekadašnje Robne kuće i Trga pojavljuju prodavci novogodišnjeg nakita , čestitki , ali i mnogih drugih stvari koje prate dolazak Nove godine i praznike . Odredjivanjem jedinstvenog prostora za ovu namenu praktično je u Valjevu stvoren Novogodišnji bazar.

Novogodišnji bazar trajaće do samog dočeka Nove godine.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.