Na Sajmu se traži skoro 200 radnika

imageNa današnjem Sajmu zapošljavanja u hotelu „Grand“ predstavio se do sada rekordan broj poslodavaca. Njih 38 iz celog Kolubarskog okruga traži 198 novih radnika.

„Zadovoljan sam zbog rekordnog broja poslodavaca, a pogotovo jer 70 posto njih su potpuno novi i prvi put se pojavljuju na Sajmu. Optimista sam da će se stanje na evidenciji nezaposlenih popraviti. Na ovom Sajmu imamo vrlo ozbiljne firme, traže se svi obrazovni profili. Da nije bilo velikog broja udara, prolečnog otpuštanja 250 radnika iz Valija, što je bila viša sila zbog situacije u Rusiji i Ukrajini, mi bi kao filijala bili u samom vrhu po smanjenju broja nezaposlenih jer naši podaci pokazuju da male i srednje firme stalno primaju nove radnike. To će se još dramatičnije poboljšati u januari, kada Krušik primi veći broj novih radnika“, kaže direktor valjevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Mihailo Milutinović.
Na današnjem Sajmu bili su najviše traženi šivači, njih više od 40, značajan broj radnika i u ugostiteljstvu, potom prodavci, radnici na sportskoj infrastrukturi, radnici medicinske struke, inženjeri građevine, mehaničari rashladnih uređaja, savetnici u osiguranju i drugi. Poslodavci su iskazali potrebu za upošljavanjem lica svih stepena stručnosti i obrazovnih profila, osim zanimanja iz oblasti prosvete, dok je NVO „Eneka“ iz Niša predstavila program „Pokreni se za posao“ za sve zainteresovane koji žele da pokrenu ili unaprede sopstveni biznis.

image Na prethodnom Sajmu zapošljavanja, 3. aprila u „Omni centru“, učestvovala 784 nezaposlena, 34 poslodavca su tražila 209 radnika, dok je broj onih koji su na Sajmu našli posao bio 136. Zapošljavanju je tada najviše doprinelo „Gorenje“ jer su tražili veći broj radnika.
Na evidenciji nezaposlenih u Valjevu trenutno je 7.786 osoba.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.