Kolska vaga u reciklažnom centru

imageReciklažni centar JKP ,,Vidrak” dobio je kolsku vagu, koja je instalirana u toku protekle nedelje. Vrednost ove investicije je 2,8 miliona dinara sa uračunatim PDV-om. Inače u proteklih 18 meseci vrednost investicija u JKP ,,Vidrak” je dostigla 18 miliona dinara.

Direktor “Vidraka” Djordje Milanović kaže da je prilikom planiranja budžeta za 2016. godinu gradsko rukovodstvo imalo razumevanja za potrebe preduzeća, da je u obzir uzeto i to da su sve investicije realizovane iz sopstvenih sredstava, te je iz lokalnog Fonda za zaštitu životne sredine opredeljeno 20 miliona dinara za nabavku linije za selekciju otpada. “To je ono sto nam nedostaje da bi reciklažni centar mogao da radi u punom kapacitetu. S obzirom da smo već nabavili i kolsku vagu, mi ćemo vrlo brzo na Nadzornom odboru usvojiti cenovnik kada je u pitanju merenje i počećemo da vršimo uslugu i za treća lica. Već su se javile i firme iz industrijske zone koje su zainteresovane za ovaj vid usluge. Takodje, pošto smo ranije nabavili i vagu do 500 kg, registrovaćemo i otkupno mesto za sekundarne sirovine”, kaže Milanović.

U toku 2015. godine iz reciklaznog centra je otpremljeno Sekopaku 116 tona kartona, 82 tone PET-a, 13 tona najlona, 11 tona stakla i 13 tona guma.

image “Prosle nedelje smo potpisali ugovor sa ,,Kronospanom” iz Lapova, radi se o austrijskoj kompaniji koja proizvodi pločaste materijale od drveta, i iz tog razloga ćemo do kraja nedelje raspisati tender za nabavku drobilice, a ispitujući trzište smo ustanovili da se cene drobilice na sopstveni pogon kreću negde oko 2,2 do 2,6 miliona dinara, tako da će vrednost investicija sigurno preći 20 miliona dinara za vremenski period od 18 meseci”, kaže Milanović..

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.