ŽOK Srbijanka014 – OK Mladi Radnik(Pozarevac) 3:2

imageŽOK Srbijanka014: Novaković(kap), Ilić(lib1), Djukić(lib2), Mitrović, Spasenović, Srećković, Radojičić, Maksimović, Nenadović, Ristivojević, Milovanović, Perić

Valjevke su na svom terenu u VI kolu dočekale najslabiju ekipu u ligi ali i jednu od iskusnijih. Očekivala se velika borba s obzirom na situaciju u Srbijanci014. Posle dobrog starta prvenstva došlo je do male krize u ekipi i lošijih rezultata, četiri vezana poraza od kojih 2 neočekivano (Arandjelovac i Šabac), tako da je postala lošija atmosfera u ekipi a još nekim prethodnim dešavanjima samo se pogoršavala. Tako da je posle utakmice u Šapcu napravljen rez u ekipi i zahvalilo se nekim devojkama iz ekipe, može se reći nosiocima igre, plus može se reći i najveći hendikep za ekipu u ovom trenutku ekipu je napustila Olivera Nedović, do pren neki dan kapiten ekipe. Dogovorila angažman sa Ubom do kraja sezone. Tako da je trener Stojanović odlužio da ostatak sezone pruži šansu mladjim devojkama koje su potekle iz škole kluba. Pravi test mogućnosti bio je baš utakmica protiv Mladog Radnika.
Od samog pošetka video se grč i strah u igri, domaće su non stop jurile rezultat i kad god su bile u prilici da povedu su pravile neke početničke greške i držale devojke iz Požarevca u igri. Prva dva seta su obilovala velikim brojem servis grešaka domaće ekipe ali i ponekim dobrim napadom gošći.
U trećem setu trener domaćih pruža šansu Nenadovićki, Biljani Perić i Anastasiji maksimović na mestu korektora koje su svojim igrama jednostavno pogurale ekipu i proigrale kako se od njih i očekuje. Od tog momenat je postojala samo domaća ekipa na terenu, gošće su bljesnule po koji put ali ništa više od toga. Odličnim blokovima, snažnim napadima, raznovrsnim servisima su Valjevke iz poena u poen dominirale i grabile ka pobedi. Posle skoro dva sata igre Marija Nenadović, po mnogima najbolji igrač na utakmici je stavila na tačku na ovu utakmicu. Koliko je ova pobeda značila mladoj ekipi sa Kolubare se videlo posle utakmice, nasmejane, zadovoljne i konačno raspoložene su napustile teren.
U sledećem kolu Valjevke igraju u Beogradu, subota 14:40, protiv OK Roda, drugoplasire ekipe na tabeli.
Ekipa Srbijanke014 ulazi u dosta izmenjenom i podmladjenom sastavu, bez ikakvog pritiska i opterećenja u nastavak prvenstva, tako da su očekivanja od devojaka da u svakoj utakmici pruže maksimum, uživaju na terenu, bore se do kraja pa za koliko to bude dovoljno znaćemo u Aprilu. Ali jedno je
sigurno, ove mlade i pesperktivne devojke će ovim utakmicama steći veliko iskustvo i sigurnost, da sledeće godine mogu da budu nosioci ekipe u pohodu na Prvu ligu, što je sada i cilj svih u klubu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.