Razvedravanje već od nedelje

imageU Valjevu snega gotovo da nema dok su se valjevska sela i okolina poprilično zabelela. Meteorolozi najavljuju već od ponedeljka porast temperature pa i 15C u četvrtak.

KIŠA, susnežica i oblačno vreme u petak se nastavljaju i šire sa juga ka severu. Samo na severu Vojvodini biće suvo u većem delu dana. Minimalne temperature biće oko jedan stepen ispod nule, a najviše dnevne neće prelaziti pet stepeni Celzijusovih. Meteorolozi, međutim, najavljuju znatno toplije vreme za iduću nedelju.

U subotu će biti pretežno oblačno i hladno vreme sa kišom, susnežicom i vlažnim snegom koji prestaju tokom popodneva i večeri – kažu u „Meteosu“. – Maksimalna dnevna temperatura biće od jedan do četiri stepena. Od nedelje, vreme će biti pretežno suvo, uz postepeni porast dnevne temperature. Iduće sedmice očekuje nas pretežno sunčano i znatno toplije vreme, uz maksimalne dnevne temperature od osam do 15 stepeni, od utorka do subote.
Porast temperature i prestanak padavina po najavi meteorologa očekuje se već od nedelje kada će maksimalna dnevna temperatura iznositi 7C. Po istim najavama do četvrtka će temperatura postepeno rasti kako bi 3.decembra već bilo 15C.

DECEMBAR 2015: Početak zime. Blaži i prosečno vlažan

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.0ºS.

Srednja količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 10 mm na jugozapadu do 3 mm na severu Serbije u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja decembarska količina padavina iznosiće oko 48 mm.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.