Zavod još čeka direktora

imageIako je još u septembru mesecu Upravni odbor Zavoda za zaštitu spomenika kulture uputio predlog za imenovanje novog direktora , ministarstvo još uvek nije po ovom predlogu odlučivalo. Nemanja Radojičić već 2,5 godine u statusu vršioca dužnosti.

Upravni odbor Zavoda za zaštitu spomenika kulture izabrao je na konkursu arhitektu iz Beograda Kseniju Stevanović za novog direktora ove Ustanove. Kako zakon nalae predlog UO prosledjen je ministartsvu kulture koje ovaj predlog treba da razmotri I prosledi Vladi na usvajanje. Iako je prošlo već dva meseca od tada ministarstvo još uvek nije potupalo po ovom predlogu.
Na mestu direktora I dalje je Nemanja Radojičić vajar iz Valjeva u statusu vršioca dužnosti. Radojičić je potpuno mimo zakona u ovom statusu već 2,5 godine. Nakon što je prošle godine Radojičiću istekao zakonski rok on je zatražio od Ministarstva kulture da ga razreši ove dužnosti. Ministarstvo do dana današnjeg to nije učinilo. Za Vamediu Radojičić kaže da nema nikakvih informacija iz ministarstva o tome kada će predlog UO biti razmatran niti do kada će on biti u statusu vršioca dužnosti direktora. “ To ne zavisi od mene I ja na to ne mogu da utičem. Sve je na ministarstvu”, kaže Radojičić.

Nemanja Radojičić pre dve I po godine postavljen je za vd direktora na predlog SNS-a.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.