Zašto je Markovićeva ponovo vest?

imagePo Ugovoru o privremeno povremeniim poslovima do 120 dana u Gradsku upravo zaposlena je Sladjana Marković kadar SNS-a, nekadašnja direktorka Centra za kulturu.Da li je to vest , ako se radi o privremenom angažmanu?

Sladjana Marković smenjena je sa mesta direktora Centra za kulturu odlukom Skupštine 28.februara 2014.godine. Nakon toga tužila je ustanovu jer joj novi direktor nije omogućio prelazak na drugo radno mesto shodno ugovoru koji je svojevremeno potpisala sa UO Centra za kulturu.U postupku koji je vodila protiv ove ustanove Centar za kulturu se žalio Apelacionom sudu , a sadašnji direktor Miloš Smiljanić tvrdi da Centar nakon toga nije dobio nikakvu presudu.
Sladjana Marković sada bivši direktor Centra za kulturu, najčešće se pominjala u medijima . Najpre po činjenici da joj je mandat statusa vršioca dužnosti u jednom trenutku istekao , a ista ostala na tom radnom mestu na bolovanju , pa potom i u vezi informacije da je pre toga ipak održan konkurs na kome je ona izabrana za direktora. Markovićeva je tada žustro okrivljavala koalicionog partnera SPS da ju je doveo u status pravnog vakuuma odlukom da nema prijema novozaposlenih. Prilikom gostovanja na Vujić televiziji Markovićeva je čitajući propagandni tekst, teret nepoštovanja tadašnjeg koalicionog dogovora te nedoslednost u dogovorima stavila na teret SPS-u nedvosmisleno ukazavši da su oni isključivi krivci.
Po zanimanju ekonomista Markovićeva je ovih dana počela da radi u Gradskoj upravi, Odeljenju za lokalni razvoj na poslovima kontrole javnih preduzeća. U Gradskoj upravi na vlasti je upravo više puta prozivani nekadašnji koalicioni partner SPS. Iako u Gradskoj upravi tvrde da je zbog odlaska jedne zaposlene na porodiljsko bolovanje došlo do pomeranja radnika na odredjenim radnim mestima , a u skladu sa obimom poslova, niko nije mmogao da objasni iz kog razloga je pored velikog broja nezaposlenih ekonomista za ove poslove na 120 dana angažovana upravo Sladjana Marković?
Informacija da je neko privremeno zaposlen ne bi trebalo da bude važna vest čak iako 8 000 ljudi čeka na zaposlenje. Zašto jeste?
Da li je pogrešno pretpostaviti da je nakon svih poznatih i navedenih činjenia , to vest jer se radi o očitom partijskom zapošljavanju? Tako je bezazlena informacija o privremenom angažmjanu zapravo postala politička tema. Valjevska javnost sada nedvosmisleno može da pretpostavi da je posredi ponovo dogovor izmedju bivših koalicionih partnera, a kako se sve više govori sa obe strane o mogućoj postizbornoj koalicijii ,moguće je da je neko unapred razmišljao da možda nije loše da se Markovićeva upozna sa poslovima u Gradskoj upravi. Javnost je sada dobila još jednu lekciju o tome da ne treba verovati svemu što političari govore čak ni onda kada se rečeno ili učinjeno meri na sudu. Partije su zapravo poslale jasnu poruku gradjanima Valjeva, koji još nisu članovi neke partije, da se što pre negde učlane .
Bilo kako bilo, sumnje nema, više od para, partija „vrti gde burgija neće“.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.