Skupština usvojila odluku o porezima

imageNakon turbulentnog početka Skupština nastavila zasedanje u radnoj atmosferi.Usvojena i odluka o porezima.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač odbornicima i javnosti pojasnio je metodologiju kojom je računata stopa poreza rekavši da je grad vodio računa o tome da procena grada ne bude veća od procene Poreske uprave. „zakonodavac je predvideo postupanje i mi to moramo poštovati. Ukupan procenat je 1% smanjenja , nismo išli na povećanje , svesni svega što se uopšte dešava. Nama su porezi potrebni bez obzira što neko misli da sve poreze treba ukinuti. Kako bismo bilo šta gradili ili uopšte kao grad funkcionisali? Jedino uvećanje koje se ovde nalazi jeste za kuće na seoskim područjima , ali to je iz razloga što je promet nekretnina bio povećan i po višim cenama nego ranije.
odbornik SNS-a Slobodan Gvozdenović je naveo da odbornička grupa ove partije neće podržati predlog poreza. “ Mi sumnjamo u metodologiju koja po nama nije dobra i nema potrebe za povećanjem poreza jer imamo konsolidovanje javnih finansija . Nije momenat za mala preduzeća koja inače imaju veliki namet. Uzmimo primer kredita za Stefil ako uračunamo ulaganja videćemo da je grad na gubitku. To je bio jedan suludi potez vlasti DS.sada imamo situaciju da je cena opremljenog kvadrata jeftinija od cene opremanja istog na tom prostoru. Ko je uzeo pare ?Tu nema sumnje da je neko uzeo novac. Zato predlažemo da se prestane sa bacanjem para. Zašto se ne bi ulagalo u stipendiju ili nagrade učenicima?Mi ćemo glassati protiv ove odluke“, rekao je Gvozdenović.
Njemu je odgovorio Željko Djukić konstatujući da je očita koalicija SPS -SNS kritikujući pritom stope poreza. On se u govoru posebno osvrnuo na kuće u četvrtoj i petoj zoni gde je povećanje poreza preko 30%. “ Verovatno treba novca da se finansiraju suludi i propali projekti SPS-a i SNS-a“, rekao je Djukić.
Uz primedbe i prigovore opozicije odluka o porezima je na kraju usvojena. Skupština je u dosadašnjem radu usvojila odluku o snabdevanju vodom za piće i prečišćavanju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji Grada,a u toku je usvajanje odluke o javnom prevozu.
Pred odbornicima je nadalje odluka o manifestacija, kamenolom u Zabrdici, plan regulacije Jug, otudjenje nepokretnosti u industrijskoj zoni, davanje ski staze u zakup i dr.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.