Još ulica i puteva do kraja godine

imageIako je gradjevinska sezona na izmaku do Nove godine u gradu će biti uradjeno još nekoliko ulica I desetak seoskih puteva. Sve što zbog kašnjenja rebalansa gradske Direkcije ne bude bilo uradjeno u ovoj godini naći će se u programu za narednu godinu.

Polovinom novembra zavreno je asfaltiranje ulice Prve brazde koja neće biti i poslednja ulica koja će biti uradjena u ovoj godini.”Sada sledi nekoliko poprečnih ulica na Radničku ulicu, radićemo jedan deo Majevičke ulice, nekoliko ulica u MZ Gradac, Paraćinsku na Pettom puku i tu je ulica Vojvode Mišića”, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Pored gradskih ulica po njegovim rečima, predvidjeno je asfaltiranje desetak seoskih puteva medju kojima su deonice u Ogladjenovcu, Kozličiću, Beomuževiću, Bačevcima, Leliću , Beloševcu. Radove predvidjene u ovoj godini praktično je zakočilo kašnjenje rebalansa Direkcije . „ Mi smo rebalansom predvideli 150 miliona dinara , ali na žalost nećemo stići da to iskoristimo u ovoj godini jer je prvo rebalns kasnio , a potom tenderi traže zakonski svoje vreme za sprovodjenje i sve nas je to dovelo do toga da će možda samo 30% sredstava od tog rebalansa biti iskoršćeno”, objašnjava Jeremić.

image Pored kašnjenja neke ulice neće biti uradjene zbog tendera koji su pali kao što je slučaj sa Sindjelićevom i Ulicom Milovana Glišića. „ Ulice i putevi zajedno radiće se u vrednosti od 34 miliona dinara i to nije mali broj puteva i ulica .Mnogo toga sada već zavii i od vremenskih prilika. Ovih dana već uveliko radimo program za sledeću godinu i sve radove koje smo predvideli u ovoj godini , a ne stignemo da ih uradimo , uradićemo istim redosledom u narednoj godini”, zaključuje Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.