Probudjene demokrate

imageValjevske demokrate reagovale su na pisanje Vamedie u tekstu "Šta ili ko zbunjuje demokrate" tvrdeći da je u tekstu izneto niz netačnih tvrdnji. U podužem tekstu DS ne citira koji navodi teksta su netačni već polemiše o iznetom stavu autorke teksta. Vamedia kao i bilo koji drugi medij ima pravo na svoj stav i nema nameru da sa ovom političkom partijom polemiše o tom stavu niti će podleći pritiscima da piše isključivo šta kome na lokalu odgovara.

U podužem tekstu koji su valjevske demokrate uputile Vamediji reagujući na tekst u kom se citira jedan od predstavnika nezadovoljnih članova ove partije te iznosi i mišljenje autorke kojim se potkrepljuje tvrdnja sagovornika u pomenutom tekstu demokrate besprizorno prozivaju autorku za pristrastranost.
Demokrate po ko zna koji put iznose stav o Haos koaliciji te tvrde da nisu naklonjeni naprednjacima, ali i da je autorka teksta citirajući člana SNS-a Milana Markovića pogrešno interpretirala izjavu o pregovorima. U daljem tekstu demokrate potvrdjuju tvrdnju koju je i Vamedia prenela da su zajendičkim snagama želeli da sruše postojeću koaliciju u kojoj je tada još uvek bio SNS. Kroz više nego očigledne navode kojima se autorka teksta optužuje za pisanje političkog pamfleta podjednako se vidi da demokratama ne odgovara stav koji ima sagovornik Vamedie.
Kako je Vamedia prisustvovala svakoj konferenciji za novinare te o tome i izveštavala u arhivi Vamedie nije moguće pronaći tekstove koji su ciljano usmereni prema SNS-u niti tekstove u kojima se reaguje na prozivanje članova ove partije, o čemu je izvor Vamedie i govorio . Autorki teksta može se staviti na teret što je svojevremeno lično pozdravila 3 pregovarača izmedju ove dve partije za stolom u restoranu Taverna , a o tome nije izvestila javnost. Vamediji se može staviti na teret što nije izveštavala o informacijama koje je prikupila , a koje su se odnosile na pregovore o zapošljavanju pojedinih članova DS-a od strane naprednjaka od kojih su neki bili uspešni , a neki propali, ali se stav novinara ne može istom staviti na teret.
Tvrdeći da je stav novinara politički pamflet samo zato što ne podržava činjenja jedna političke opcije , a pritom ne reagujući na navode sagovornika Vamedie koji prenosi nezadovoljstvo radom svioje partije jasna je potvrda da su se demokrate povele za aktuelnom situacijom u zemlji sve većih pritisaka na medije na i novinare.
Ako je neistina da su pregovori vodjeni sa ciljem rušenja koalicije, ako je neistina sve ono što je sagovornik Vamedie rekao te i ono čemu je autorka teksta prisustvovala , Vamedia je spremna da u potpunosti objavi reakciju ove partije bez obzira što se u istom tekstu kao kukavičje jaje nalazi i deo koji probudjene demokrate podmeću , a koji nema nikakve veze sa pomenutim tekstom.
Autorka teksta izražava žaljenje što se njen stav nije dopao demokratama, ali nema nameru da na dalje polemiše o njemu niti ju je "reakcija" političke partije uplašila.

Slavica Vujanac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.