U petak sednica Skupštine

imageSednica Skupštine grada biće održana u petak 27. novembra, a pred odbornicima će se naći 16 tačaka dnevnog reda. Izvesno je da Skupštinu očekuje još jedna sednica u decembru na kojoj će najvažnija tačka dnevnog reda biti budžet za 2016. godinu.

Valjevski odbornici na sednici koja će biti održana u petak 27. novembra razmatraće izmedju ostalog poreze za narednu godinu , predlog odluke o javnom prevozu, predlog odluke o manifestacijama od značaja za grad Valjevo, odluku o otudjenju nepokretnosti u industrijskoj zoni, drugi rebalans Radio Valjeva, ali i raspisivanje konkursa za mesto direktora JKP „Vodovod“. Kada je ovo preduzeće u pitanju, podsećamo da je nakon ostavke Djordja Pavlovića trenutno na mestu vršioca dužnosti direktora Dragan Grujičić.
Odbornici će razmatrati i odluku o izboru zamenika pravobranioca zajedničkog pravobranilaštva, ali i kadrovska pitanja. Za sada je nepoznato na koja se kadrovska pitanja ova tačka dnevnog reda odnosi. Kako je u medjuvremenu odbornica SNS-a Aleksandra Milutinović prešla u GG Pobeda
za očekivati je da će i ova činjenica biti konstatovana na sednici.
Za sada je takodje nepoznato da li će biti i predloga za dopunu dnevnog reda , ali je poznato da će i ovu sednicu voditi zamenik predsednika Zoran Živković. Po informacijama iz Skupštine grada još uvek nikakava odluka suda nije stigla po pitanju statusa Mihaila Jokića još uvek aktuelnog predsednika gradskog parlamenta.
Kako na ovoj sednici nije predvidjeno razmatranje budžeta za 2016. godinu utoliko je jasno da će do krajha godine biti održana još jedna sednica na kojoj će budžet biti najvažnija tačka dnevnog reda. Po informacijama iz Gradske uprave trenutno su u toku razgovori na temu budžeta.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.