Pokret za Valjevo : Konverzija vlasništva u Krušiku za objekat Vojske

imagePokret za Valjevo iniciraće dobijanje skupštinske odluke sa zahtevom ministarstvu odbrane da udeo grada u vlasništvu HK Krušik bude zamenjen za neki od objekata koje Vojska prodaje.

Aleksandar Vujić predsednik Pokreta za Valjevo i član Gradskog veća najavio je pokretanje inicijative koja bi Valjevu mogla da donese neki od vojnih objekata koji postoje na teritoriji grada , a Vojska Srbije ih upravo prodaje . " Nastojaćemo da to bude prva tačka dnevnog reda na Skupštini , taj naš zahtev ministarstvu odbrane da udeo grada Valjeva u vlasništvu Krušika koji sad iznosi 41% u udelu države zapravo konvertujemo za neki od vojnih objekata ili zemljišta. Mi smo kao grad svojevremeno konvertovali dugove Krušika prema gradu u vlasništvo grada , akcijew kojima ne možemo da trgujemo, ne možemo ništa sa tim da uradimo. Neki smo suvlasnici , a od toga nikakve koristi nemamo.Naš novac da dobijemo ni od toga nema ništa", rekao je Vujić podsećajući da je Vojska već u listu Politika oglasila prodaju zemljišta na Kličevcu, a da se na sajtu ministarstva nalaze svi posedi i objekti Vojske u Valjevu.
Na pitanje Vamedie zašto je grad uopšte pristao na konverziju duga krušika u vlasništvo ako je po Vujićevoj tvrdnji bilo poznato da od toga nema ništa on odgovara da je grad to morao da uradi. " Nije bilo drugog izbora , ministarstvo odbrane je izvršilo pritisak tada i to je bio manji udeo u to vreme , ali su se dugovi povećavali pa smo sada na 41% , tako piše u podacima koji su dostupni u APR-u. Grad je to morao i zato predlažemo da sada kad već nemamo nikakve koristi od toga da bar pokušamo da dobijeo ono što možda možemo od ovog što Vojska prodaje", odgovorio je Vujić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.