Otvoren most u Boškovićima

imageSvečano je pušten u saobraćaj most u Boškovićima koji je gradjen sredstvima iz donacije Fonda za dijasporu. Ovo je peti most koji je završen u ovoj godini.

„ Ovo je peti most koji završavamo, ostaje nam još most u Veselinovićima i u Goloj Glavi za koje očekujemo da će biti završeni do kraja ove godine . Nakon toga ostaje jedino most na Djedinoj brani za koji verujemo da će to pitanje biti rešeno ovih dana. Ovaj most je dužine 22 metra , vrednost radova je 9,5 miliona i to 8 miliona most i milion za navoz. Ovdee ostaju još radovi na podlozi jer moramo da sačekamo da se zemlja slegne”, rekao je Dragan Jeremić direktor gradske Direkcije za izgradnju.
Objašnjavajući čekanje Jeremić je naveo da je upravo zbog brzine kojom su izvedeni radovi na mostu u Veselinovcu došlo do pucanja asfalta . „ Taj most je dobro uradjen , ali je sve išlo jako brzo i nije se čekalo da se zemlja slegne , nakon toga je došlo do slganja zemlje i pojavile su se pukotine . jednostavno postoje neke procedure. Zato ovde nismo sve asflatirali oko mosta da se isti slučaj ne bi ponovio”, kaže Jeremić.
Donatorima se u ime grada zahvalio gradonačelnik Stanko Terzić koji je rekao da je data donacija bila od velike koristi ne samo za meštane Boškovića već i sve gradjane Valjeva.” Evo most je završen i kao što sam već objašnjavao odlučili smo se da radimo ovaj most jer u Boškovićima ima mnogo mladih i uopšte dosta domaćinstava kojima je od značaja ovaj most. U proteklih godinu dana uradili smo mnogo na obnovi infrastrukture oštećene u poplavi u planu nam je da u narednom periodu realizujemo dogovor sa preduzećem Srbija vode oko regulacije korita Kolubare za šta će sredstva izvdojiti EU u iznosu od 2,8 miliona evra.Problem su klizišta jer smo grad sa najvećim brojem klizišta, ogromna sredstva su potrebna i mi kao grad ne možemo sami da to saniramo , ali se nadamo da ćemo imati razumevanje republike i u rešavanju tog problema”, rekao je Terzić.

image Most je svečano pustio u saobraćaj direktor Fonda za dijasporu Živadin Jovanović. „Izdvojili smo deset miliona dinara za ovaj most i zadovoljni smo što je sagradjen na vreme i time je otklonjena velika briga ovdašnjih meštana. Ovo je samo jedan od deset mostova koje je finansirao naš Fond u Srbiji.Ako ičega ima što simbolizuje ulogu srpskog rasejanja i povezivanje sa maticom to su upravo mostovi . Mostovi koji povezuju ljude u Srbiji , ali povezuju i naš narod u rasejanju.Mostovi su u ovom slučaju i dokaz nesebične pomoći nakon poplave . Mi smo oko milion evra izdvojili za sanaciju štete od poplave u Srbiji. Obnovili smo 22 doma u Obrenovcu, obnovili smo nekoliko škola, izgradili smo dva obdaništa i veliki broj ulica u poplavljenim područjima, u Krupnju smo izgradili bolnicu, a istovremeno i brojne popravke infrastrukture.Naš Fond tretira srpski narod kao jednu celinu pa smo i za Republiku Srpsku izdvojili oko 270 000 evra”, rekao je Jovanović.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.