Grujičić:Direktorka RFZO opstruira rad Bolnice

imageDirektor Opšte bolnice Dobrivoje Grujičić optužio je direktorku Filijale RFZO u Valjevu Slavicu Radovanović za opstrukciju rada Bolnice. Stentovi koji trenutno nedostaju , po rečima Grujičića, nedostaju jer Radovanovićeva od jula meseca nije odgovorila na njihov zahtev.

Nakon informacije u javnosti da u valjevskoj Bolnici nedostaju stentovi direktor Bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže da Bolnica raspolaže trenutno sa 30 stentova koji su namenjeni samo za hitne intervencije akutnog infarkta, ali i da se nada da će ubrzo taj problem biti rešen. „ Dobili smo za sada nezvaničnu informaciju da nam je direkcija RFZO u Beogradu opredelila novac za nabavku . Očekujemo da nam ovih dana stigne potvrda te informacije i da se stanje nakon toga normalizuje. Samo u oktobru mesecu imali smo 52 slučaja infarkta“, navodi Grujičić uz podatak da je u prvih osam meseci ove godine zabeleženo 200 slučajeva infarkta.
Direktor Bolnice tvrdi da nije Bolnica kriva što je dovedena u ovu situaciju već valjevski RFZO. „ Mi smo se direktorki Slavici Radovanović u julu mesecu obratili zahtevom za sredstva za nabavku stentova, ali ona jednostavno nas nije konstatovala. Nije reagovala ni na šta . Najpre nam je smanjila budžet za 2015 godinu. U 2014 godini budžet je bio 14 miliona , a mi smo potrošili devet jer angio sala nije radila nekoliko meseci. Iako smo mi sugerisali da bi svakako više novca bilo potrošeno da je angio sala radila punim kapacitetom i sve vreme, ona je ipak naš budžet za 2015. godinu svela na osam miliona dinara. Na vreme smo tražili dodatni novac, ali nam ona nikada nije odgovorila na zahtev“, objašnjava Grujičić navodeći da se Radovanovićeva oglasila tek u prošli petak , ali ne sa temom nabavke stentova već tražeći neopravdano ispitivanje u vezi sa količinama jedinica krvi.
„Ona je jednostavno gluva na sve naše zahteve. Sabotira rad Bolnice na više nivoa ne samo u slučajevima stentova. Ja se zaista pitam i javnost mora da postavi to pitanje, zašto ta žena koja prima bezobrazno visoku platu, za sadašnje prilike, ne radi svoj posao? Ko je i kako dozvolio da se na jednom tako važnom mestu nalazi osoba koja čak nije ni iz naše struke , neko ko je turizmolog pa se posle doškolovavao. To je bezobrazluk da ona drži Bolnicu kao taoce . Nije to njen novac već novac gradjana , a gradjani zakonom imaju zagarantovano pravo na lečenje. Svojim odlukama ona praktično ugrožava ljudske živote i javnost to mora da zna“, kaže Grujičić naglašavajući da neko ko zaradjuje koliko Radovanovićeva mora da radi svoj posao.
U novembru prošle godine objavljen je podatak da direktor RFZO Slavica Radovanović po dostupnim podacima zaradjuje 134 000 dinara mesečno.
„Mi sve radimo dvostruko kad su u pitanju zahtevi , pišemo Filijali RFZO u Valjevu , ali pišemo i njihovoj direkciji u Beogradu jer ona naše zahteve ne konstatuje. Sva sreća pa ljudi u Beogradu i tamošnja direktorka Lazić imaju znanje i shvataju važnost funkcionisanja Bolnice i odgovaraju na naše zahteve. Mi sa njima u Beogradu imamo zaista odličnu i hvale vrednu saradnju. Da nije njih, mi bismo ovde ne bismo uopšte funkcionisali,“ zaključuje Grujičić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.