TV VA Plus od ponedeljka u Novoj mreži

imageTV Va Plus će ubuduće biti članica Nove mreže čime će praktično moći da se vidi na nacionalnom nivou. Nova mreža ima četiri sata zajedničkog programa od 19 do 23 sata.

„ Mi ćemo sada imati četiri sata zajedničkog programa ukupno 11 lokalnih televizija. Nama je dobro došlo da je mreža aktivna od 19 sati kad mi već imamo informativnu emisiju , a u okviru mreže ima i informative pa je predvidjeno da od 19.20 h do 19.30 h u okviru mreže budu emitovani prilozi iz lokalnih televizija“, kaže Branka Jevtić direktor TVVA Plus.
S obzirom da 11 članica mreže dolaze iz 11 gradova Srbije od Subotice do Vranja i Novog Pazara pokrivenost je praktično nacionalna čime će mreža biti zanimljiva i nacionalnim oglašivačima. Jevtićeva kaže da do sada nije bilo mreža kad su u pitanju televizije pa je učešće u celoj ideji uzeo i OEBS.“Cilj nam je da se vidimo na širem području jer se praktično sad ukida razlika izmedju lokalnih i regionalnih televizija usled procesa digitalizacije. želimo da predstavimo naše područje , ali vidimo i šta se dešava u Srbiji. Osnov je da pokažemo da Srbija postoji i van Beograda da budemo vidljivija Srbija van Beograda u Srbiji“, navodi Jevtićeva.Mreža počinje sa radom 5. oktobra.
Da se vodilo računa da pomenuta četiri sata budu četiri sata visoko kvalitetnog programa potvrdjuje novinar Predrag Lučić. „ Mi ćemo raditi priloge od dva minuta koji su u početku više predstavljanje grada iz kog dolazimo. O tome koji će prilozi biti emitovani odlučuje dnevna redakcija. Mi praktično nudimo prilog oni biraju i odlučuju .Srbija nije samo krug dvojke . Ima tu još naroda u ovoj zemlji ali se njihovi problemi slabo vide . Bolje je ujediniti se nego biti konkurencija. Naš zajednički program je dobar za sve nas“, kaže Lučić.

image Kako je objašnjeno dvadeset minuta svima traje lokalni dnevnik , a preostalih deset minuta biće zajednički. TVVA je konkurisala sa dva priloga već za sam početak i to „Abro fest“ i „Sajam zinice u Koceljevi“. Špice za dnevnik svima u mreži biće identične , a za pomenuta četiri sata gledaoci će moći da prate serije vrhunske produkcije , dokumentarni program , a predvidjena je i emisija „Vox populi“ sa interesantnim temama iz naroda.
„OEBS nas mnaksimalno podržava u ovoj priči. Omogućili su nam kontakte , treninge i obuke kako bismo došli do stabilne redakcije i stabilnog informativnog programa koji će sada trajati samo deset minuta . Sad da li je to malo ili dovoljno za informativu to će se videti. Bitno je da kvalitet bude dobar i da Nova mreža bude prihvaćena od gledalaca kako bi u celoj Srbiji bili svi znatno vidljiviji“, rekao je Lučić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.