Stipendije za romske učenike i studente

imageGrad Valjevo će u ovoj školskoj godini ponovo stipendirati romske učenike i studente. Javni poziv i obrasci mogu se preuzeti na zvaničnom sajtu grada Valjeva www.valjevo.org.rs ili na šalteru „Informacije“ u holu Gradske uprave. Rok za predaju prijava je petak 23. oktobar 2015. godine.

Pravo na mesečnu stipendiju tokom trajanja školske godine će imati romski učenici osmog razreda osnovnih škola u Valjevu, kao i romski učenici srednjih škola koji su u predhodnom školavanju ostvarili prosečan uspeh 3,51 i veći. Stipendiju mogu dobiti i romski studenti koji redovno studiraju na nekom državnom fakultetu u Srbiji ili inostranstvu. Informacija o pravilima konkursa se može preuzeti sa sajta grada Valjeva u delu „Javni oglasi i obaveštenja“.
Inače, program stipendiranja romskih učenika i studenata u Valjevu počeo je 2011. godine kao aktivnost predviđena Lokalnim akcionim planom za obrazovanje Roma. Cilj programa je da promoviše i podrži mlade Rome koji postižu dobre rezultate u obrazovanju. Od početka do danas, program stipendiranja je koristilo njih 74.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.