Sigurna pobeda na startu Srbijanke014

imageŽOK Srbijanka014 – OK Mali Zvornik 3:0 (25:14, 25:15, 25:14)ŽOK Srbijanka014: Nedović(kap), Kašiković(lib1), Tripković(lib2), Srećković, Radojičić, Maksimović, Nenadović, Novokmet, Novaković, Milovanović, Spasenović, Ristivojević

Duel Srbijanke i Malog Zvornika, prošle godine predstavljao je pravi derbi u Regionalnoj ligi ipak novi njihov duel u višem rangu pokazao je da su ta vremena prošla i da Srbijanka trenutno poseduje mnogo bolji tim.
U prvom kolu Druge lige Centar, Srbijanka je bila ubedljiva i sa 3:0 savladala je gošće iz Malog Zvornika.
Od samog starta utakmice domaće su jakim servisima poremetile gošće i iz poena u poen stvarale razliku i sigurno koračale ka osvajanju prvog seta. Sa ne tako sigurnom igrom u napadu ali dobrim blokom i servisom Valjevke su više nego ubedljivo osvojile prvi set sa (25:14).
Drugi set su gošće krenule mnogo sigurnije i sve do (13:10) bile u prednosti, do tog momenta su Valjevke delovale malo izgubljeno i konfuzno na terenu, a onda kapiten Nedović staje na servis i sjajnim servisima tek Novaković blokovima, domaće prave neverovatnu seriju od (11:1) i privode set kraju za (25:15).
Treći set su igračice Srbijanke od samog početka zaigrale jako i kao i na početku utakmice servisom i doobrim blokom napali gošće koje nisu imale rešenja. Tako je trener Stojanović na redini seta pružio šansu i ostalim devojkama sa klupe da privedu set kraju (25:14) samim tim i utakmicu.
Na ovoj utakmici prvi put je zaigrala na mestu dizača pojačanje Marta Ristivojević, kao i mlada i perspektivna pionirka Neda Milovanović.
Po rečima trenera Stojanovića igra nije bila na najvišem nivou prvenstveno zbog pritiska i treme većine igračica zbog važnosti utakmice i same činjenice da prvi put nastupaju u višem rangu takmičenja, a i da se sezona otvori sa tri boda koji su jako bitni zbog motivacije za dalji tok takmičenja.
Valjevke u drugom kolu u nedelju od 17:30 gostuju u ekipi Šumadije iz Arandjelovca.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.