Posmatranje Orionida

imageOd 18. do 24. oktobra, u IS Petnica se organizuje kamp za posmatranje Orionida, jednog od dva meteorska roja koji potiču od Halejeve komete, Uporedo sa vizuelnim posmatranjnjima ovog roja, učesnici kampa će raditi na obradi video posmatranja meteora u okviru posebne tematske radionice koju vode stariji članovi Petničke meteorske grupe.

Naučni dan
Tokom naredne dve nedelje, u Istraživačkoj stanici, predstoji realizacija programa Naučni dan. To je jednodnevni program koji je namenjen za grupe zainteresovanih učenika osnovnih i srednjih škola. Kabinetski, terenski i laboratorijski rad obilovaće atraktivnim eksperimentima, demonstracijama, vežbama i zanimljivostima u širokom spektru prirodnih i društvenih nauka sa željom da što veći broj đaka oseti atmosferu rada u petničkim uslovima i doživi čari istraživačkog rada.
Prvi u nizu, 21. oktobra, je Naučni dan za tri novosadske škole: OŠ “Ivo Lola Ribar”, OŠ “Prva vojvođanska brigada” i Tehničku školu “Mileva Marić Ajnštajn”. Učenici ove tri škole će imati priliku da rade u laboratorijama za hemiju, fiziku, biologiju i geologiju pod nadzorom stručnog tima IS Petnica, a u okviru programa koji su dizajnirani prema uzrastu učenika.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.