Pronadjeno 30 neeksplodiranih granata

imageNakon prve minobacačke granate koja je pronadjena prilikom kopanja kanala za toplovod kod Doma zdravlja u utorak, pronadjeno je još 30 neeksplodiranih granata.

Samo zahvaljujući činjenici da se ispred bagera nalazilo lice koje provera iskop sprečena je moguća tragedija jer je bager preduzeća“Jedinstvo“ koje izvodi radove trenutno kod Doma zdravlja na postavljanju toplovoda mogao vrlo lako „zakačiti“ 30 granata. Krak od 50-ak metara budućeg toplovoda, za koji kopaju kanal, prolazi između stambene zgrade i parkinga, baš kuda saniteti Doma zdravlja izlaze na ulicu Vlade Danilovića.
U gradskoj Toplani kažu
Da su posle pronalaska prve granate nakon čega je mesto obezbedjeno pronadjeni su ostaci raspadnutog sanduka i još 30 granata, na dubini od 1,1, do 1,3 metra ispod zemlje.
Uprtavo pronalazak prve granate doveo je do situacije da je jedan od rukovalaca mašinom išao ispred bagera .
Kako se saznaje , pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije sa obezbeđene lokacije u međuvremenu će odneti granate i bezbedno ih uništiti na nekom od vojnih poligona..
Istoričar Vladimir Krivošejev objašnjava da se na tom mestu nekada nalazio magacin koji je moguće koristila nemačka vojska , ali da je taj magacin zbog izmeštanja pruge porušen.

Vamedia.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.