„Palež“ mnogo ranije najavio Bojičićev prelazak

image Za sada nema informacije da je Živorad Bojičić nakon prelaska iz SPS-a u Pokret socijalista , podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Lajkovac.List „Palež“ u više navrata do sada optužio Bojičića za različite mahinacije. Bojičić od tužioca zatražio da sve ispitaju i uhapse ga ukoliko je to tačno ali umesto hapšenja usledila promena partije

Sam Živorad Bojičić očito nakon prelaska u Pokret socijalista i ne razmišlja o ostavci na mestu predsednika Opštine , a na vladajućoj koaliciji u narednom periodu svakako će biti da odluka o njegovom daljem angažmanu. Interesantno je da se neposredno pre prelaska u partiju Aleksandra Vulina Bojičić javnosti obratio saopštenjem u vezi pisanja lista „Palež“, a u kome je u više navrata optužen za različite mahinacije. Ovaj list je najpre Bojičića prozvao zbog opredeljivanja 4. miliona dinara za TV „Prugu“ kako su naveli bez konkursa i projekta , ali i bez ikakve perspektive za ovaj medij. Ovaj list smatra da je neprimereno utrošiti toliki novac na medij koji ide u privatizaciju. Pomenute novine nisu se na ovome i zaustavile već su Bojičića još jednom opomenule za novac ovoga puta dat Radovanu Belom Markoviću u visini od 20 000 evra za štampanje njegove knjige. Lajkovačkoj javnosti „Palež“ je skrenuo pažnju i na neuredjenost samog centra Lajkovca navodeći „nakrivljene stubove, strujne kablove i ruinirane objekte“ponovo poredeći potreban novac uza uredjenje sa donacijom Belom Markoviću. Bojičića je „Palež“ negativno povezao i sa opredeljivanjem uglja za lajkovačke penzionere od strane preduzeća „Kolubara“.
Na sve ovo još uvek aktuelni predsednik Opštine Lajkovac reagovao je obraćanjem tužilaštvu od kog je zatražio da se ispitaju navodi i pisanje ovog lista pa i da ukoliko se pokaže tačnim on bude odmah uhapšen.
Isti list u svojim tekstovima o Bojičiću u dva navrata do sada navodi da Bojičić „presvlači partijski dres“ preko Vulinovih socijalista. Informacija koja je možda nekima bila iznenadjenje o njegovom prelasku ipak je bila prisutna u javnosti Lajkovca. Kako će na sve ovo na kraju reagovati odbornici i lajkovački SPS biće vidljivo na sledećoj sednici tamošnje Skupštine. Vesti iz Lajkovca potvrdjuju i Bojičićevu izjavu da nikoga nije prisiljavao niti zvao da predje sa njim jer za sada nema informacije da je još neko od tamošnjih socijalista to i učinio.
Pokret socijalista Aleksndra Vulina podrška je vladajućem SNS-u u Srbiji pa će izvesno tako biti i na lokalnim izborima koji slede. Ostaje pitanje da li je Bojičić govorio istinu i kada je rekao da nije promenio partiju zbog mesta predsednika Opštine i produženja mandata? Odgovor će uslediti koliko na proleće, kada će biti svima vidljivo da li je Bojičić ponovo u predsedničkoj fotelji ili nije.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.