Kontinuirano investiranje u Vidraku

image Vrednost investicija ove godine u JKP ,,Vidrak” dostigla je gotovo 10 miliona dinara. U petak je završeno asfaltiranje garaža i parkinga na ulazu u krug preduzeća u Suvoborskoj ulici.

„Već do kraja nedelje će se nastaviti sa radovima na asfaltiranju platoa ispred upravne zgrade. Vrednost kompletnih radova, sa sve garažama je 1 791 192 dinara sa uračunatim PDV-om, a izvođač radova je preduzeće ,,Autotransport”. Mi već razmišljamo i o raspisivanju tendera za kupovinu kolske vage za potrebe reciklažnog centra, jer je to jedna od stvari koja je ostala, uz liniju za selekciju otpada, nerealizovana gašenjem Fonda za zaštitu životne sredine, a njena vrednost na tržištu je između 2 i 2,3 miliona dinara, tako da ako i to realizujemo do kraja godine i uz zasluženo povećanje plata za zapolene u Vidraku, zaista možemo reći da je ova godina uspešna za naše preduzeće“, kaže Đorđe Milanović direktor JKP ,,Vidrak”.

Po rečima Milanovića, bitno je da je svaka radna jedinica pozitivno posluje, a kada je reciklažni centar u pitanju napravljen je ozbiljan pomak, pa je u ovoj godini već isporučeno 85,5 tona kartona, 66 tona PET-a, 9,2 tona najlona, 11 tona stakla, 13 tona guma, a prostora za napredak ima itekako, pa je iz tog razloga nabavljena i vaga do 500 kg, a već ima zainteresovanih i firmi iz industrijske zone koje bi vršile merenje na vagi Vidraka, tako da bi po nekim proračunima ona mogla da se otplati za neke dve-ipo do tri godine.

image

„Mi ozbiljno planiramo i sledeću godinu, tako da je potpisan i ugovor sa ,,Valjevo-planom” za izradu projekta za adaptaciju potkrovlja upravne zgrade,gde bi uz izgradnju novih kancelarija imali i mini restoran za potrebe zaposlenih, a koji bi mogli da izdamo, dok bi ostatak poslovnog prostora mogao da se koristi ukoliko bi zaista došlo do spajanja Vidraka i Poleta. Takođe, radi se i projekat rekonstrukcije i dogradnje drugog objekta u ul. Vojvode Mišića 50, u okviru koga bi ostao magacin RJ ,,Zelenilo” i ,,Ulice”, dok bi u drugom delu zgrade bila arhiva preduzeća. Time bi bili završeni svi radovi na ovoj lokaciji“, navodi Milanović.

image

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.