Otvorena Lovačka kuća u Ubu

imageU prostostoru Fazanerije u Ubu otvorena je Lovačka kuća. Lovačko udruženje najavilo otvaranje Edukativnog centra u novom objektu za lovce iz cele Srbije.

Mnogobrojne goste na prezentaciji Lovačke kuće u Ubu pozdravio je predsednik Lovačkog udruženja Ub Zoran Marković koji je objasnio da je mnogo lovaca učestvovalo u ideji i sredjivanju objekta. „ Kada smo 2010 godine izašli sa ovakvom idejom nadali smo se da ćemo dobiti objekat , ali priznaćete da izgleda jako lepo , možda i bolje nego što smo očekivali. Posebno bih se zahvalio onima koji nisu članovi Udruženja , akoji su nam pomogli. Na prvom mestu to je Direkcija za izgradnju kolubarskog okruga pogodjenog zemljotresom u to vreme“, rekao je Marković.
Naime Opština Ub je 2010. godine podnela zahtev pomenutoj Direkciji za izgradnjom objekta od društvenog značaja. Ovaj zahtev pored Opštine Ub podržalo je tada preko 900 članova Udruženja. „ Ub ima zaista lep prostor i 2010 godine smo to prepoznali. Smatram da je ovo zajedništvo prirode i dobrih ideja vezanih za izgradnu potrrebnih objekata ono štzo je potrebno i Ubu , ali i svima u Srbiji. Znam da je namera da ova Lovačka kuća postane edukativni centar za lovstvo i pozdravljam jednu takvu ideju“, rekao je Dragan Jeremić svojevremeno direktor pomenute Direkcije koja je i bila investitor izgradnje objekta.

image Da je Lovačko udruženje iz Uba najbolje u Srbiji potvrdio je predsednik Lovačkog Saveza Srbije Dragan Šormaz. „ Prvi put sam bio ovde 2008. godine i sada je sve mnogo drugačije. Tad sam bio impresioniran , a tek sad verujte ovo je veliki uspeh . Ovo je možda najbolje Udruženje u Srbiji po svojim rezultatima.Naš posao u budućnosti je da razvijemo lovni turizam u Srbiji i zato ćemo u decembru izmeniti zakon . Taj zakon biće u interesu pre svega svih Udruženja jer oni drže 93% lovišta u Srbiji , a zakon je pisan za nekog drugog“, rekao je Šormaz.
Prezentaciji Lovačke kuće prisustvovao je i predsednik Opštine Ub Darko Glišić . „ Sve čestitke Udruženju i hvala svim donatorima jer je izgradjen objekat koji nije od koristi samo Udruženju već i Opštini Ub . Nadam se da ćemo i u budućnosti zajedničkim snagama napraviti još ovakvih stvari koje će pomoći da se naša Opština razvija“, rekao je Glišić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.