Ko još veruje obećanjima?

imageMinistarstvo rada i socijalne politike još uvek nije ispunilo obećanja data u Valjevu, najpre za 100 miliona dinara za radove na Domu za stare , apotom nikom nije poznato da li je i šta pokazala istraga oko pomenutog Doma koju je najavio ministar Vulin boraveći u Valjevu.

Dom za stare gradjevina je koja mnoge sada samo podseća na ideju smeštaja osoba u poznim godinama života koji bi tu imali medicinsku i svaku drugu negu. Boraveći u Valjevu državni sekretar Nenad Ivanišević izjavio je da je dogovoreno da Valjevo dobije 100 miliona dinara za radove na gerontološkom centru. Po rečima gradonačelnika Stanka Terzića taj novac još uvek nije stigao niti grad ima informaciju kada će , a ni da li će stići. “ To je pitanje za ministarstvo. Mi smo kao grad uradili ono što je do nas. Budžetom smo opredelili 1,7 miliona dinara za parterno uredjenje . Nemamo nikakvu informaciju o tome šta se dešava sa obećanim sredstvima“, izjavio je Terzić.

U toku prošle godine na ovom objektu izvedeni su radovi na fasadi i stolariji u vrednosti od 25,8 miliona dinara, a sam Ivanišević novinarima je rekao da je za završetak ovog objekta po njihovoj proceni potrebno još 150 miliona dinara. Kako je tada rečeno sto miliona ministarstvo bi opredelilo u ovoj godini , a pedeset naredne godine kako bi već u sledećoj godini ovaj objekat mogao biti stavljen u funkciju. „ Sa ovih sto miliona očekujemo da budu uradjeni svi gradjevinski radovi koji su preostali, potom mašinski i ostaje da bude uradjen projekat parternog uredjenja i kompletnog uredjenja. Očekujemo da se uz rebalans budžeta objekat konačno i završi. Dosta naših sugradjana je smešteno van Valjeva i ovakav objekat nam je potreban , naravno u njemu će biti zaposlen i odredjeni broj naših sugradjana“, rekao je tada gradonačelnik Terzić.

image Boraveći u Valjevu nezadovoljan je bio ministar Aleksandar Vulin koji je obećao da će ispitati i otkriti javnosti zašto Centar nije završen, na šta je utrošen novac i ko je kriv što Dom za stare već nije u funkciji . Iako je obećao ministar Vulin ni ovo dato obećanje još uvek nije ispunio.Objekat Doma za stare izdaleka izgleda dobro , a ukoliko ko i pridje može videti da korov čini svoje , a ni stakla na novim prozorima nisu sva na broju.Istini za volju , Valjevci bi već trebalo da su naučili da obećanja ministara vezana za Valjevo izgleda gotovo nikad ne treba uzimati za ozbiljno.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.