“Vidimo se u muzičkoj”

imageVečeras u 19.30 časova, u MŠ “Živorad Grbić” počinje koncertna sezona ove institucije koncertom beogradskog klavirskog kvinteta “Altro Senso”. Ovaj sastav koga čine profesori MŠ “Mokranjac” ali i muzičari iz Beogradske filharmonije, Valjevcima će se predstaviti pretežno muzikom Petra Iljiča Čajkovskog.

“S obzirom da je Altro Senso sastav koji se vrlo često svojim repertoarom obraća najmlađima, smatrali smo da su idealan ansambl za koncert dobrodošlice kojim otvaramo ovogodišnju koncertnu sezonu. Kompozicije iz “Dečjeg albuma” koje je Čajkovski napisao za klavir, kroz zvuk kvinteta dobijaju i na kompleksnosti i na dubini izraza te sam ubeđena da će ovaj aranžman intimnog klavirskog zvuka biti vrlo interesantan i za odraslu publiku”, kaže direktorka muzičke škole mr Suzana Radovanovic – Perić.

Večerasnjim koncertom valjevska muzička škola počinje sa realizacijom koncertne sezone koja će se ove godine odvijati kroz tri programski razlicita ciklusa objedinjenim kroz naziv “Vidimo se u muzičkoj”.

“Naša ambicija je da postanemo sinonim za kvalitetne koncerte u gradu. MŠ Živorad Grbić svake godine realizuje veliki broj koncerata gostujucih umetnika ali i posle svih ovih godina gradska publika ne doživljava naš prostor kao koncertni prostor grada. Činjenica da smo škola, nekako često zaseni činjenicu da smo i institucija kulture. Verujemo da dobro osmišljenim programom možemo da oživimo pravu koncertnu sezonu u Valjevu. Ove godine nameravamo da realizujemo oko 20 koncerata kroz tri razlicita ciklusa. Jedan ciklus je posvećen profesionalnim umetnicima sa renomiranim biografijama, drugi našim bivšim učenicima, sadašnjim studentima i profesionalnim muzičarima, dok ce program trećeg ciklusa izvoditi naši profesori, koji koncertiraju u mnogim salama prestonice” poručuje mr Suzana Radovanovic – Perić.

Sezona ce biti realizovana dinamikom od dva do tri koncerta mesečno, a mesečni repertoar će biti na vreme prezentovan valjevskoj publici preko medija i sajta škole koji se nalazi na adresi www.muzika.edu.rs.

Koncertna sezona “Vidimo se u muzičkoj”, je samo deo brojnih programa koje će skola ove godine realizovati. Do kraja 2015. U planu su dva koncerta u okviru Dečje nedelje, zatim gostujuci koncerti u Beogradu i Užicu ali i veliki koncert koji se priprema sa mešovitim horom “Abraševic” i “Valjevskom gimnazijom” sredinom decembra u Centru za kulturu. Takodje, 1. oktobra planirana je i promocija džez radionice koju će realizovati Branko Popović, a u oktobru počinju sa radom i najmlađi i najslađi, polaznici muzičkog zabavišta i pripremnog razreda.

“Jesen zna da bude i tmurna i lenja sto definitivno nece biti slučaj sa atmosferom u Muzičkoj školi. I zato, svima onima koji vole dinamične i muzikalne programe još jednom poručujemo, vidimo se u muzičkoj”, završava kroz osmeh Suzana Radovanovic Perić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.