Trabzon osvojio Balkanski kup, Želja drugi

imageU prelepom ambijentu prepune lajkovačke Hale sportova, turski „Idman Odžagi“ pobedom nad „Železničarom“ od 3:0 trijumfovao je u klupskom Kupu Balkana i izborio plasman u Čelendž kup.

Turkinje će u drugom kolu igrati protiv grčkog „Panaksijakosa“. „Želja“ je i plasmanom u finale ostvario najveći uspeh u klupskoj istoriji, a u odlučujućem meču, osim u drugom setu, nisu mogle da pruže jači otpor sastavu iz Trabzona. Osim toga, Lajkovac je prethodna dva dana bio grad odbojke i sporta, stvarno je bilo veličanstveno biti deo ovog događaja i sve pohvale idu Opštini Lajkovac i OK „Železničar“ na organizaciji.

U pobedničkom timu internacionalnog sastava odličan utisak ostavile su Srpkinje, Sanja Malagurski i Jelena Blagojević, koje će biti velika pojačanja za ekipu iz Trabzona u narednoj sezoni. Kod naših odbojkašica, kao i prve večeri, najviše poena osvojile su Jovičićeva, Andrićeva i Martinovićeva, a pridružila se i Aćimovićeva. Ekipu je predvodio trener Nikola Jerković. Našem timu i stručnom štabu ovo takmičenje bilo je najznačajnija provera pred novo prvenstvo. U utakmici za treće mesto „Gacko“ je pobedilo rumunsku „CSU Medicinu“ sa 3:1 (23-25, 27-25, 19-25, 24-26).

Železničar – Idman Odžagi 0:3 (18:25, 18:25, 20:25)

Hala sportova u Lajkovcu. Gledalaca: 1.000. Sudije: D. Savić (Srbija), Firinčioglu (Turska). Trajanje meča: 79 minuta.

ŽELEZNIČAR: Veljković 2, Andrić 5, Lazarević 3, Aćimović 7, Jovičić 13, Martinović 5, Janković (libero), Filipović 2, Mitrović 5. Nisu igrale: Simonović, Knežević (libero 2), Kompirović. Trener: Nikola Jerković.

IDMAN ODŽAGI: Sinem 10, Malagurski 17, Fatma 5, Blagojević 13, Čeren, Milanović 6, Nekla (libero), Dilara 9, Gizem Girajgil, Bejza, Imrak (libero 2). Trener: Gizem Saka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.