Nastavak sednice uz poštovanje odluke Suda

imageNastavak sednice Skupštine biće održan danas sa početkom u deset sati. Skupština će danas raspravljati o nešto izmenjenom dnevnom redu u odnosu na raniji, a u medjuvremenu u pristiglom mišljenju ministarstva se navodi da se sudske odluke moraju poštovati.

Sednica Skupštine ovog jutra imaće nešto izmenjen dnevni red nego što je to ranije bilo predloženo. Javnost je već informisana da će na sednici ostavku na mesto zamenika predsednika podneti Jovan Lukić iz zdravstvenih razloga , a da će na njegovo mesto po svemu sudeći biti postavljen dr Zoran Živković.
U skupštinski sekretarijat u medjuvremenu je stiglo i mišljenje ministarstva lokalne samouprave u kome se navodi da je Ustavom propisano da su sudske odluke obavezne za sve i ne mogu biti predmet vansudske kontrole. Iste odluke može preispitati samo sud.Ministarstvo smatra da se oiz dostavljenog materijala vidi da jew sudski postupak u toku i daje mišljenje da je potrebno sačekati konačnu odluku suda.
Ministarstvo takodje daje mišljenje da je po Zakonu predvidjeno da predsednik ima zamenika koji ga zamenjuje u slučaju njegove sprečenosti ili odsutnosti te da zameniku za obavljanje te dužnosti nije potrebno posebno ovlašćenje predsednika.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.