Prosečna sezona u Petnici

imageZavršena sezona u kupanja u Petnici govori da je ovo leto kada je poseta bazenima u pitanju i pored visokih temperatura ipak bilo prosečno. U petnici se trenutno rasprema i čisti , a istovremeno se čeka rebalns kako bi bila uradjena hidroizolacija dela tribina koje će se naći ponovo u sklopu zatvorenog bazena.

“ Ove godine imali smo 74 000 prodatih ulaznica što je po broju poseta prosek . Jul mesec je svakako bio više od očekivanog kada smo po broju poseta oborili rekord svih prethodnih godina , ali je zato avgust protekao u znaku kiše i temperatura koje po mnogima nisu bile za kupanje . Ipak ovo je bila jedna dobra sezona i sada se tamo izvode radovi na čišćenju filtera, sredjivanju , nešto stolarije ćemo promeniti“, kaže direktor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović.
Naredni radovi koji treba da budu izvedeni u Petnici su hidroizolacija dela tribina koje će se ponovo naći ispod balona kako bi se sprečila kondenzacija , ali sredstva za ove radove biće opreddeljena tek rebalnsom budžeta gradske Direkcije koji je uslovljen rebalansom gradskog budžeta. Rebalns pak čeka sednicu Skupštine. “ Balon neće biti podignut pre nego što se ti radovi završe i ja ne očekujem da će balon biti podignut pre prvog novembra. Sednica Skupštine nam je važna i zbog odluke o davanju oglasa za iznajmljivanje ski staze na Divčibarama . Po dosadašnjim najavama ima zainteresovanih , a neki su od njih i obišli stazu ne samo da su tražili informaciju“, kaže Mijailović.

image Grad će ski stazu na Divčibarama izdati simbolično za jedan dinar , ali uz velika ulaganja koja obavezuju budućeg zakupca staze. Ova staza prošle godine i nije radila jer nije bilo sredstava niti ljudstva da se ona stavi u funkciju.
UFK “ Valis“ inače ima obavezu staranja nad svim sportskim objektima u gradu , a na nedavnu informaciju da je mini pič teren na petom puku što je poklon gradu svojevremeno od ministarstva omladine i sporta , ruiniran Mijailović kaže : “ Taj teren nije pravilno održavan od početka kada je predat gradu. Stručnjaci iz te oblasti navode da je bilo potrebno dodavati odredjenu granulaciju godinama , ali to nije radjeno. sada je taj teren ruiniran zaista kada je podloga u pitanju. Sve ostalo je u redu , ali je podloga sporna i na njoj nema popravke jedino što je moguće jeste da se ona možda naredne godine zameni u celosti“.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.