I praznik zakočila sednica Skupštine

imageDanašnji 15. septembar neće biti obeležen svečano kako je to najavljeno i kako je odlučilo Gradsko veće najverovatnije zbog toga što ova odluka nije prošla Skupštinu.

Nakon mnogo polememike i zagovaranja da se 15 septembar ponovo slavi kao praznik Grada , Gradsko veće je donelo takvu odluku naslanjajući se na činjenicu da je ove godine svet na razne načine obeležavao i obeleževa 70 godina pobede nad fašizmom.Po informaijama iz Gradske uprave danas će gradonačelnik položiti cveće na spomen groblju na Petom puku i time će se ovo obeležavanje i sećanje pa i proslava i završiti.
Sednica Skupštine koja je prekinuta zakočila je mnogo toga pa i izgleda i praznik ili proslavu.“Postojala je inicijativa da 15. septembar ponovo bude Dan grada , ali je javna rasprava pokazala da ipak treba ostati pri obeležavanju postojećeg datuma , ali je istovremeno rasprava pokazala da 15 . septembar treba obeležiti. Ovo je način da sačiuvamo od zaborava naše važne datume i dogadjaje. Dakle , Dan grada ostaje 20 . mart , a mi ćemo ubuduće 15 septembar kao dan svečano obeležavati,“rekao je Milorad Ilić pomoćnik gradonačelnika na pomenutoj sednici Veća.
Kako je ove godine 70 godina pobede nad fašizmom i kako je danas 15. septembar jasno je da ovakvo obeležavanje nije moguće ponoviti u ovom spoju pa ostaje da se vidi kako će proslava izgledati sledeće godine.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.