Janković: Cupaćeva razrešena po zakonu

image„Slavica Cupać nije nezakonito razrešena, to je bio jedini način na koji je bilo moguće razrešiti je jer je stav ove Skupštine da se sve odluke suda moraju poštovati“, tvrdi Aleksandar Janković sekretar Skupštine komentarišući otvoreno pismo bivše predsednice Slavice Cupać.

Nakon što se otvorenim pismom obratila javnosti Slavica Cupać bivša predsednica Skupštine u kome traži da joj se vrati status predsednika jer je nezakonito smenjena za Vamediu sekretar Skupštine Aleksandar Janković kaže da je njeno Rešenje o razrešenju ispravno. “ Stav je bio da je besmisleno da se glas o nečemu što se zna kakav je ishod jer Skupština nije mogla glasati drugačije od Rešenja Upravnog suda. Ishod se znao , a s obzirom da je stav Skupštine da se sve odluke suda moraju poštovati njoj je izdato Rešenje koje se naslanja na odluku Upravnog suda i takva je bila odluka Skupštine. To je bilo na dnevnom redu , konstatovano je to rešenje . Nije bilo glasanja jer nije moglo da se glasa drugačije od pristigle odluke . U protivnom bismo imali privremene mere. ne može se glasati o nečemu što se mora i zna kakao treba da na kraju bude“, objašnjava Janković.

Janković na dalje tvrdi da je sa Cupaćevom uvek korektno saradjivao te i da je odluka koja je doneta bila u njenu korist kako bi regulisala svoj pravni status te i da je ona na osnovu toga ostvarila pravo na tri dodatne zarade što je i iskoristila.
Kako Cupaćeva u pismu u najvećoj meri Jankovića okrivljuje za sludjivanje odbornika i javnosti Janković kaže da ne želi takve izjave da komentariše. “ ja to ne bih komentarisao zaista. Mi imamo iznad sebe Upravni sud i imamo ministarstvo lokalne samouprave koje nas kontroliše , praktično nam je nadzor i mi moramo da postupamo po zakonu i njihovim preporukama. ja kao sekretar moram da poštujem Zakon . Zaista , svako ima pravo da se ljuti , ali kako bih ja tu mogao da pomognem, nisu to moji stavovi već zakonske odredbe“, kaže janković.

U izjavi za Vamediu sekretar Skupštine Aleksandar Janković navodi da je dopis za odbornike koji je prosledila Slavica Cupać dobio tek u četvrtak te i da nije moguće u jednom danu dostaviti ga odbornicima. “ U četvrtak sam dobio taj njen dopis za odbornike i on će biti podeljen odnosno dostavljen odbornicima . Mene na to obavezuje dužnost sekretara Skupštine , ali prosto nije bilo moguće uraditi to u jednom danu“, kaže Janković.

image Kako u Zahtevu upućenom upravo Jankoviću, Cupaćeva praktično traži dopunu dnevnog reda , Janković kaže da će se kao i o svakom drugom zahtevu za dopunu Skupština izjašnjavati. „Ukoliko se Skupština izjasni da prihvata njene zahteve za dopunu tako će i biti i oni će se naći na dnevnom redu . Ukoliko se ne izjasni tako i ne prihvati dopune koju traži neće ni biti“, kaže Janković.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.