Metalac poražen od Solnoka

imageSportske net/Metalac je poražen u Valjevu od mađarskog prvaka Solnoka sa 75:76 (15:22, 19:19, 19:13, 22:22) u prijateljskoj utakmici pred početak takmičenja u ABA ligi, koja startuje 1-2. oktobra.

Solnok je veći deo utakmice bio u vođstvu, a Valjevci su u samom finišu, posle dva promašaja pleja gostiju Krafta, i trojke Babovića poveli sa 75:73.

Tamnoputi Grin je potom od dva bacanja iskoristio prvo, a posle promašenog drugog najbolje je skočio Strahinja Milošević, nekadašnji prvotimac Partizana i Vojvodine, i sa dva poena ubačena ispod koša postavio konačnih 76:75 za Solnok.

Najefikasniji u Metalcu bili su Kutlešić i Jošilo sa po 10, Malešević 12 i Majstorović sa 11 poena, a kod Solnoka dvocifren učinak imali su Kraft 13, Borisov 11 i Milošević 18 poena.

Trener valjevskih košarkaša Vladimir Đokić ocenio je posle utakmice kako Metalcu nedostaju povređeni Rakićević, kao i iskusni Bakić i Otašević, koji rade po posebnom programu posle zalečenih ozleda.

"Bila je ovo dobra provera za obe ekipe iako su arbitri u pojedinim trenucima i nas i Metalac sprečili da igramo takmičarski oštro i odmogli nam", rekao je trener Solnoka Dragan Aleksić, koji je svojevremeno sa Đokićem igrao u subotičkom Spartaku.

Valjevci u sredu, u Beogradu, imaju generalnu probu pred početak ABA lige i startnu utakmicu sa Partizanom, 2. oktobra, sa turskim šampionom Karšijakom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.