Grad nabavio još 37 protivgradnih raketa

imageGrad Valjevo je nabavio još 37 protivgradnih raketa i za to je u budžetu izdvojeno milion dinara. Ove rakete su danas preuzete iz valjevskog „Krušika“ i predate Radarskom centru na Blizonjskom visu.

Prva količina od 37 raketa je nabavljena u avgustu i sa novih 37 raketa grad Valjevo je podržao republičke institucije, kako bi se spremno dočekao kraj sezone grada, ali i početak naredne sezone.
„S obzirom na to da smo imali ozbiljnu štetu od grada, gradonačelnik je iz tekuće budžetske rezerve opredelio još milion dinara za nabavku novih 37 protivgradnih raketa. Ove rakete danas predajemo Radarskom centru na Blizonjskom visu. Sve ove rakete će biti isporučene u 15 lansirnih stanica i svaka stanica će od danas imati, u proseku, po pet raketa. Protivgradna sezona traje do 15. oktobra i u kontaktu sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom smo obavešteni da se ne očekuju nepogode, tako da će protivgradne stanice imati zalihe raketa i za iduću sezonu. U budžetu grada Valjeva ćemo i iduće godine opredeliti dva miliona dinara za nabavku novih raketa.
Grad Valjevo je ukupno nabavio 74 protivgradne rakete za ovu godinu. Prošlog meseca smo isplatili protivgradne strelce sa jednokratnom nadoknadom od 27.000 dinara“, rekao je Nikola Radojićić, član Gradskog veća.
Radojičić je rekao da u saradnji sa RHMZ ima najava da će iduće nedelje redovnom nabavkom u Valjevo stići 20 raketa.
On je istakao da je Komisija za procenu šteta nastalih od grada privela kraju posao procene, donete su sve potrebne odluke, u stalnoj budžetskoj rezervi grada ima 7 do 8 miliona dinara i uskoro će početi isplate šteta.

Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.