Poraz ŽOK Srbijanke014 na startu kupa Srbije

imageŽOK Srbijanka014 – OK Sterija (Beograd) 1:3 (19:25,13:25,25:20,13:25)

ŽOK Srbijanka014: Nedović (kap), Kašiković (lib1), Ilić (lib2), Maksimović, Novaković, Srećković, Radojičić, Koprivica, Nenadović, Novokmet, Milovanović, Spasenović, treneri: Stojanović i Stanojević

U Subotu uveče su odbojkašice ŽOK Srbijanke014 započele novu sezonu, kao što to biva u odbojci prvo se igra Kup takmičenje. Valjevke su u prvom kolu Kupa na svom terenu dočekale beogradsku ekipu Sterije koja će biti konkurent Valjevkama ove sezone i u Drugoj ligi Centar.
Utakmica je odigrana pred punim tribinama hale na Studentu. Utakmica koja je trajala više od 100 min je zadovoljila je sve prisutne.
Valjevke u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu su delovale pomalo zbunjeno i stegnuto od samog starta meča i sve do kraja utakmice su negde tražile pravi recept da zaustave odličnu ekipu Steriju koju su predvodili odlični srednjaci. Pre svega u taboru Valjevki je škripalo na prijemu servisa. Jedino u trećem setu Valjevke su se malo opustile i zaigrale onako kako se očekuje od njih ove sezone. Jakim servisima, dobrom igrom u odbrani i sigurnim blokom su osvojile jedini set na utakmici. U istom ritmu je nastavljeno i u četvrtom sve do (11:11), od tog momenta je postojala opet samo jedna ekipa na terenu i serijom od 14:2 gostujuće igračice su privele meč kraju i obezbedile prolaz u drugi krug kupa.
Za Srbijanku014 su na ovoj utakmici debitovale igračice koje su došle u klub Spasenović, Maksimović i Milovanović plus kao prvi dizač Nenadović i na poziciji libera Kašiković i Ilić. Na debi za ekipu još čeka Perić koja je zadobila težu povredu skočnog zgloba prošlog vikenda.
Valjevke sada nastavljaju sa pripremama i prijateljskim utakmicama, da što spremnije dočekaju početak prvenstva koje počinje za mesec dana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.